Fredericias bedste advokat

Fredericias bedste advokat

14/05/2019 Slået fra Af Kristian

Der findes et ord: e-lidelser. Det er ikke en elektronisk lidelse. Sådan som en e-mail er et elektronisk brev, eller en e-bog er en elektronisk bog. E-lidelse står for ” Erhvervslidelse” eller ”Erhvervssygdom”. En erhvervssygdom er ofte en sygdom, som er fremprovokeret af dig arbejde. Med andre ord, det er en arbejdsskade.

Anerkendelse

Der er dog tilfælde, hvor en sygdom ikke bliver anerkendt som en erhvervssygdom. Så hvis du bliver syg i kraft af dit arbejde, så er det bedste, du kan gøre at finde dig en arbejdsskadeadvokat. Du skal selvfølgelig også til lægen. Og hvis han eller hun har den mindste mistanke om, at din sygdom skyldes dit job, så skal han eller hun anmelde det til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

Dengang jeg boede i Fredericia, hændte det, at jeg arbejdede i en børnehave. Der var en lille dreng. Han var meget ked af det, fordi hans mor havde fået slidgigt. Det var en ung kvinde, som arbejdede som rengøringsassistent på et sygehus. Sygdommen var temmelig alvorlig, og hun kunne næsten ikke gå. Knæene var hårdt angrebet. Drengen var ulykkelig over at se sin mor have stærke smerter, og over, at hun ikke kunne lege så meget med ham derhjemme. Hun havde tidligere været meget fysisk aktiv og havde spillet damefodbold på eliteniveau.

Fantastisk advokat i Fredericia

Jeg talte med hende om det, hun var også ked af det. Hun havde fundet en advokat i Fredericia, som havde set på sagen. Hun mente nemlig, at det var en arbejdsskade. Hun forsøgte at være optimistisk, men han havde nævnt noget med, at i mange tilfælde, så bliver slidgigt ikke betragtet som en arbejdsskade.
Det har noget at gøre med, at videnskaben ikke ved, hvorfor slidgigt udvikles. Det er meget svært at vise, at sygdommen er en følge af hårdt fysisk arbejde.

Advokaten i Fredericia havde gjort alt, hvad han kunne for at få sagen anerkendt som en arbejdsskade. Men han fik ikke medhold. Kvinden måtte derfor på invalidepension. Det er ikke sjovt for en ung mor at skulle. Men sygdommen forhindrede hende i at søge arbejde. Hun blev tilbudt et omskolingsforløb – sådan noget med Amu-kurser, så hun kunne få kvalifikationer til et nyt arbejde. Et stillesiddende arbejde. Måske noget med grafisk arbejde eller programmering. Jeg kan ikke huske, hvad hun fortalte, det var. Min pointe er, at hun har været rigtig uheldig. Hendes krop kunne ikke klare det hårde arbejde, hun lavede – eller måske er det hendes gener, som er disponeret for gigtsygdomme.
Det var et hårdt forløb for hende at blive omskolet. Men hun har faktisk et deltidsjob, som UX udvikler og er glad for det. Men hun er lidt bitter på Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, som ikke anerkendte sygdommen som en arbejdsskade.

Find en god advokat

Får du en sygdom på grund af dit arbejde, så er det altså en god idé at finde en advokat, som har specialiseret sig i arbejdsskader. Han eller hun kan hjælpe. Men kan du ikke lige finde en god arbejdsskadeadvokat, så kan du også få bistand fra din fagforening. De har også dygtige advokater ansat, som vil hjælpe.