Cykling er sporty

Cykling er sporty

06/07/2017 Slået fra Af Erasmus

Vi havde en vældig diskussion, da vi sad fire mænd omkring et bord og drak en kop kaffe i vores klubhus i det åbne terræn udenfor byen. Klubhuset er fælles for vores mountainbike klub og byens motocross klub, så vi mødes ofte med “de andre”. Når man kører på mountainbike, mener man jo selv, at man for alvor bruger sin krop, og at det er muskelstyrke og kondition, det handler om. Og vi har brug for en masse energi, så vi spiser særlige energiprodukter også.

Vi har nok en lille tendens til at se ned på motocross kørerne, for de har jo en maskine til at gøre arbejdet. De skal bare styre motorcyklen, men får vel dårligt nok noget motion til egen krop. OK, vi ved da godt, at der også skal muskelstyrke til at styre maskinen, men rigtig sport er det vel ikke, har mange af os en tilbøjelighed til at tænke.

Den dag gik diskussionen på, hvem der rent faktisk havde det hårdest. De to motocross kørere ved bordet hævdede, at det i hvert fald bragte pulsen godt op, når man kørte et par omgange på deres bane i terrænet. Vi andre grinede lidt, men det endte med, at vi lod det komme an på en prøve, så vi aftalte et forsøg.

Næste klubdag medbragte en af de andre to typer pulsur, og så skulle det vise sig, hvilken form for sport, der bragte pulsen højest op. Jeg skulle køre en omgang på mountainbike, hvorefter min puls blev aflæst. Derefter skulle Rasmus køre en omgang på sin motocross cykel, og så kunne vi sammenligne vores puls.

Det var min puls, der var højest, men  jeg var nu noget overrasket over, at Rasmus’ kom meget tæt på, så det kræver nok alligevel sin mand at kaste sådan en motocross cykel rundt på banen.

Rasmus tog sine ellers uundværlige solbriller af og kiggede interesseret på det pulsur, han havde haft på armen, for han havde aldrig stiftet bekendtskab med sådan et før. Vi fortalte ham lidt om de forskellige funktioner i et pulsur, og det fik os lidt senere til at snakke om armbåndsure generelt, fordi en del moderne armbåndsure også har forskellige funktioner udover bare at kunne vise, hvad klokken er. Mange ure har for eksempel også et indbygget stopur, og nogle viser også de forskellige månefaser.

Mange af motocross kørerne sværger til Garmin ure af den type, der er fremstillet i ret blødt materiale og viser tiden digitalt, for de er efter deres mening de mest stødsikre, man kan få, idet der ikke er bevægelige dele i uret. Selvfølgelig skal man altid afføre sig sit armbåndsur, før man kaster sig ud motocross kørsel, men på almindelig træningsdage sker det ret tit, at nogle af kørerne glemmer det, men de kunne alle fortælle om ret vilde styrt, uden at deres ur havde taget skade. Du kan se dem her

Ret beset har os på mountainbike jo det samme problem, for vi vælter også med jævne mellemrum. Men det går bare ikke så stærkt, så risikoen for at få ødelagt vores populære Seiko ure er ikke helt så stor for os som for motocross kørerne.