Jacobsen og Bojesen

Jacobsen og Bojesen

21/09/2021 Slået fra Af Kristian

Det er bare helt uforklarligt. Jeg har i flere omgange taget mig sammen til at få ryddet op og smidt en masse ting ud. Ting, som jeg ikke har brug for. Eller i det mindste ting, som jeg tror, at jeg ikke har brug for. Og har jeg ikke smidt tingene ud, så har jeg kunnet sælge dem brugt. Enten på loppemarked eller via Facebook Marketplace. Og nu er det så 3. gang, at jeg skal ind i den proces igen. Jeg vil jo gerne leve minimalistisk. Jeg tror, det er sundt. Jeg bliver irriteret over at have mange ting. Det roder i mit hjem. Og når det roder i mit hjem, så tænker jeg ikke klart. De gange, hvor jeg virkeligt har skilt mig af med mange ting, har jeg haft det rigtigt fint med det bagefter – og jeg har kunnet tænke klart. Alligevel, så sker der det, at jeg ret hurtigt får købt mange ting, som jeg propper ind i mit hjem igen. Og så kan jeg begynde med at kassere, sælge og give ting væk igen.

Oprydning i gang

Der står jeg lige nu: Jeg er ved at rydde op inde i stuen. Har jeg virkeligt brug for alle de små genstande, der står og samler støv på min reol? Jo, bøgerne må gerne blive. Men de der små træfigurer? Hvad bruger jeg dem til? Intet. De står bare der og stirrer ud i rummet. De ryger i kassen, som skal på loppemarked. Det kan være, jeg kan få lidt kroner for dem.

Design fra de kendte

Jeg kigger også på det lille bordur fra Arne Jacobsen, som min bror gav mig i fødselsdagsgave. Det er faktisk ret flot. Men har jeg brug for det? Nej. Jeg har jo en telefon, som altid fortæller mig, helt præcist hvad klokken er. Men det er jo et designikon på lige fod med Kay Bojesen for eksempel.

Alligevel pakker jeg ikke det lille ur ned i loppemarkedskassen. Jeg sætter til side. Over i den afdeling, hvor alt, hvad jeg gerne lige vil overveje en gang til, om jeg har brug, står.

Måske gemmer jeg for meget?

Jeg finder nogle gamle aviser. Hvorfor i al verden har jeg gemt dem? Var der en spændende artikel, som jeg ville gemme? Kan slet ikke huske det. Aviserne ryger ned i posen med papiraffald. Ned til genbrugsaffaldet med det.  Efterhånden er jeg ved at nå til vejs ende med alle mine ting inde i stuen. Overvejer, om jeg egentlig ikke burde sætte de to lænestole til salg. De er pæne nok. Men bruger jeg dem? Faktisk ikke. Min sofa bruger jeg. Den får lov til at blive.
Jeg tager nogle fotos af lænestolene og får lavet en annonce på Facebook. Håber, der vil være nogen, der lige mangler 2 lænestole.

Kigger på tingene, som står og venter på, at jeg overvejer, hvad jeg skal gøre med dem. Det lille ur fra legenden Arne Jacobsen. Jeg tager det i hånden. Kan ikke nænne at skille mig af med det. Beslutter, at det få lov til at blive i mit hjem. Men resten af tingene i den afdeling bliver enten sat til salg eller skal på loppemarked.