Fest med drinks

Fest med drinks

29/10/2021 Slået fra Af Kristian

Min kæreste og jeg holder fest for alle vennerne i aften. Og det har været min opgave at købe drikkevarerne ind. Min kæreste har lovet at sørge for maden. Det er faktisk rart for mig, at jeg ikke skal stå i køkkenet. Og min kæreste er også meget bedre til at lave mad, end jeg er. Så det er vel retfærdigt, at jeg så tager mig af indkøbet af drikkevarerne.

Drinks med rom og gin

Jeg har fået besked på, at vi skal have nogle flasker hvid- og rødvin. Jeg skal også købe ind til drinks med rom og gin. Altså sådan nogle med mange farver. Her har jeg fået frit slag. Og en bog med opskrifter på cocktails med. Jeg aner intet om cocktails. Eller drinks. Derfor er bogen nærmest mere en billedbog. Og det er nogle ret flotte billeder. Så det bliver sjovt at skulle købe ind nede hos vinhandleren. Han får sikkert et godt grin, når jeg møder op med mit billedleksikon over alverdens cocktails. Pyt med det. Det er mine penge, og behandler han mig ikke godt, så køber jeg ind til drinks hos hans konkurrent!

Skal det være lys rom?

Jeg har et budget. Og det må jeg holde mig indenfor. Så hvis vinhandleren er dygtig, så giver han gode råd. Det vil jo ikke være så godt, hvis jeg kommer hjem med en enkelt flaske lys rom, hvis det så viser sig, at jeg skulle have købt 2. Og det vil heller ikke være så godt, hvis jeg køber for meget af den mørke rom. Men der skal helt bestemt købes rom. Det ved jeg allerede. Min kæreste taler meget om mørk rom. Han har fortalt mig, at det er utroligt godt i mange cocktails – ligesom for eksempel gin er det. Og at man også bruger det i kager. Nå. Det ved han alt om. Han er jo kok. Jeg er bare sekretær hos en revisor og har ikke indblik i gastronomiens verden.

Jeg går ind til vinhandleren. Der er sådan en lidt sur, støvet lugt i forretningen. Den er sådan set ikke ubehagelig. Men den er markant. Tænker lidt på, om lugten skyldes, at der er flasker, der er røget på gulvet, og har efterladt spor.
Vinhandleren er ved at ekspedere en ældre herre, som åbenbart ved meget om vin. Han taler om årgange, fylde og buketter. Jeg fatter ikke halvdelen af, hvad de taler om. Men det har noget med smagen og eftersmagen af vinen at gøre. Om den minder om frugter, krydderier eller nødder. Pudsigt. Jeg lytter, imens jeg kigger på alle flaskerne, der står på hylderne.

Elsker at se på etiketter

Etiketterne er flotte. Farverige, især der i den del af forretningen, hvor der er stærk spiritus. Endelig beslutter den ældre herre sig og køber 2 flasker rødvin. Han får dem pakket ind i papir og pose. Vinhandleren kommer hen og spørger, hvad han kan hjælpe mig med. Jeg hiver min billedbog frem og fortæller ham, at der skal være fest derhjemme, og at vi skal have drinks. Vi kigger i bogen. Jeg vælger nogle af billederne, jeg bedst kan lide. Og vupti, så har vinhandleren sørget for, at jeg får lidt af hvert med mig hjem. Plus sodavand.