Makulator til det hele

Makulator til det hele

02/10/2020 Slået fra Af Kristian

Det er lige godt et år siden, at der kom nye persondata regler. GDPR, eller hvad det nu hedder. Den er lov om, hvordan man må og skal gemme eller skille sig af med personlige data. Det er en lov, der gælder i hele EU. Og den har vistnok voldt mange små virksomheder problemer.

Sikkerhed

Et er, at man skal omstille fx tilmeldinger til nyhedsbreve, så brugeren selv giver samtykke til, at han eller hun modtager dem. Noget andet er at finde ud af, hvordan man opbevarer data, man har indsamlet. Hvor længe må man opbevare dem, og hvornår skal man skille sig af med dem. Og ja, det er en proces, som man arbejder sig ind i. Men vi var faktisk ikke klar over det, indtil vi begyndte at spørge flere eksperter. Jurister og revisorer. Det, vi gjorde, indtil vi havde styr på den ny lovgivning, var, at vi sørgede for kun at have personlige data liggende elektronisk. Vi makulerede alle papirdokumenter, vi havde liggende her i bogholderiet.

Pres på vores makulator

Det satte pres på vores makulator, men den var heldigvis af rigtig god kvalitet, så det var ikke noget problem. Vi bruger tit makulatoren. Vi har ofte kopier liggende af kontrakter, vi er ved at udfærdige. Vi vil ikke have, at papiret, kopierne er printet på, ryger til genbrug på en måde, så alle kan se navne og adresser og kontraktens objekt. Derfor er vi nødt til at makulere dem. Derefter kan strimlerne blive sendt til genbrug.

Indtil nu har vi haft en makulator, som kunne klare jobbet fint, men efter at vi har udvidet vores forretning, er vi nødt til at købe en ny med større kapacitet. Jeg har været ved at kigge efter en stor én. Og jeg har faktisk fundet én, som også kan makulere CD’er og kreditkort. Nu har vi ikke brug for at makulere kreditkort, men CD’er, synes jeg er praktisk. Og det, som er bedst ved den, er, at man kan strimle mange flere ark papir, end den lille kan. Helt op til 28 ark. Det, som gør, at jeg også synes, at den er pengene værd, er, at den har et filtersystem, så alt støvet bliver opsamlet. Det er vigtigt for klimaet her på kontoret. Du tænker måske ikke på det, men papir støver, og især når det bliver makuleret. Makulatoren kan også rumme stumper fra ca. 700 ark papir, det er temmelig mange ark. Lidt mindre end 1,5 pakke printerpapir.

God forretning med kontorudstyr

Jeg har besøgt forretningen for at høre, om den larmer meget. Det gør den ikke. Det vil også være en stor fordel. Så bliver kollegaerne, ikke bliver forstyrret, af at den brummer. Og så opdagede jeg, at det ikke er et problem med klips og klammer. Dem spiser den uden problemer. Den er godt nok lidt stor i det, men vi kan sikkert nemt finde en plads til den. Den har i øvrigt hjul, så vi kan flytte den, hvis den står i vejen for nogen.
Spørgsmålet er nu, hvad vi gør med den lille makulator. Smider vi den ud, eller trækker, vi lod om den så én af os kan få den med hjem til hjemmekontoret? Vores leverandør af kontorartikler – Justmore.dk – har måske en ide? De er i hvert fald gode, og det er ikke kun mig, der siger det. Læs her.