Mobilhome som feriehus

Mobilhome som feriehus

06/06/2022 Slået fra Af Kristian

Du er blevet godt træt af, at alle i familien taler om, hvor I skal på hen på ferie. De taler om, at I skal til Italien eller til Tyskland. På bilferie. De, ved at I skal på bilferie. Det har du fortalt dem. Mere ved de bare ikke. De har en idé om, at I skal på campingferie, sådan som I plejer – og det er da også rigtigt. De ved bare ikke, hvor. Og de ved heller ikke, at du har besluttet – sådan helt autoritært – at I skal på campingferie i Kroatien. De ved heller ikke, at I ikke skal bo i telt eller bungalow. Du har nemlig allerede bestilt mobilhomes her til jer. Der er derfor ikke brug for, at I skal tage ekstra udstyr med jer.

Alt er sørget for

Du har læst dig frem til, at der allerede er alle de faciliteter, som I vil få brug for. Og ja, du har faktisk også siddet og studeret vejkortene – sådan i fred og ro om aftenen. Så du ved, hvordan I kommer derned. Du har en klæbehjerne og ved, at bilen skal køre i retning af Trieste, hvorfra I kører over grænsen til Slovenien. Her vil du overnatte en enkelt nat – mest fordi du gerne vil give din hestegale datter en unik oplevelse: I skal lige forbi Lipica, og se de der hvide heste – Lipizzanerne.

De kommer jo i virkeligheden ikke fra Østrig, men Slovenien – men det er noget andet – sådan noget med historie og det østrig-ungarske rige. God mulighed for at tale lidt om Europas historie med børnene. Efter turen ud til det det lipizzanerstutteri går det, så videre til Kroatien, hvor I skal bo og nyde to uger på campingpladsen. Der er smuk natur. Og I får også rig mulighed for at køre længere ture i Kroatien, som jo har en meget lang kyststrækning ud til Adriaterhavet.

Glæder dig som et lille barn

Du glæder dig faktisk til at få bilen pakket med børn, bagage og godt humør. Og du glæder dig som et lille barn til at fortælle, at I hverken skal til Frankrig eller Italien. Du glæder dig til at se deres reaktion, når du fortæller dem, at I skal til Kroatien og opleve den anden side af Adriaterhavet. I var jo i Italien for nogle år siden, hvor I så, hvordan den italienske Adriaterhavskyst ser ud. Det var også en campingferie, hvor I dog ikke kunne bo i mobilhomes. Camping ved Adriaterhavskysten var en rigtig god oplevelse, og det var da også der, du fik ideen til, at I skal se den anden side.
Nu skal den idé så realiseres.

Kroatien

Du kan faktisk godt huske, at du talte om det her med en campingferie i Kroatien med din hustru dengang. Men det har hun da glemt alt om siden da. Du kommer i tanke om, at inden bilferien starter, så skal bilen lige tjekkes igennem, så I er klar til den lange tur. Heldigvis kan din hustru også køre nogle af strækningerne, så du kan få et hvil fra at skulle koncentrere dig om de andre bilister.