Sofa mania

Sofa mania

03/06/2019 Slået fra Af Kristian

Vi skal have en ny sofa. Det har vi ønsket os i rigtig lang tid. Indtil nu har vi brugt en hjemmelavet skibsbriks som sofa. Den har hynder, der er lavet af et tykt lag skumgummi, og så har vi suppleret med massevis af puder. Det har fungeret rimeligt. Men en rigtig sofa har altså stået på vores ønskeseddel i meget lang tid. Vi har endelig fået sparet sammen til, at vi kan købe nogle nye møbler. Som ung børnefamilie kan det være temmelig svært: Udgifter er der mange af, og det, som var højt på ønskesedlen, blev af en eller anden grund altid nedprioriteret.

Hjørnesofa er et hit

Men nu har vi endelig fået taget beslutningen. Vi bruger nogle penge på en sofa og et pænt sofabord. Det vil være rart at kunne byde gæster velkommen og vide, at de sidder godt. Det er ikke altid lige rart at sidde på en skibsbriks.
Børnene er vist lidt ligeglade. Skibsbriks eller sofa. Det kan komme ud på ét. Men de kan mærke, at vi er glade og spændte, så de er også glade. Vi har nemlig haft en periode, hvor vi har set på sofaer. Mange sofaer. Og det har været svært for os at vælge.

Skulle det være en stor tung Chesterfield-agtig en i brunt læder, eller skulle det være en hjørnesofa som disse, som er let og lys i farven. Og sofabordet? Så langt er vi ikke helt kommet endnu. Førsteprioritet har sofaen. Vi har været lidt uenige om, hvad vi skal vælge. Vi synes godt om den tunge sofa, men den er simpelthen for stor til vores stue. Fordi den er mørk. Hvis vi havde 50 km2 stue, ville vi overveje at bruge penge på den. Men det har vi ikke. Og der skal også være plads til, at børnene kan lege på gulvet. En hjørnesofa er også stor, men fordi den er lys, synes den ikke så stor. Nu har jeg det bare sådan, at fordi den er lys i farven, så er jeg sikker på, at den kommer til at se snavset ud ret hurtigt. Det bliver ikke så nemt at skulle trække stofbetrækket af og vaske det hele tiden. Måske kan man få den, vi har set på i en mere snavs-afvisende farve? Ok, betrækket skal vaskes i ny og næ. Det er jeg med på, men hvis det skal være hver 14. dag, så bliver det for meget.

Tekstiler i mange farver

Forhandleren, som vi har talt med, har fortalt os, at der findes tekstiler i andre farver, som er gode til den hjørnesofa, vi har kigget på. Det er et kunststof, som er meget holdbart, og som ligesom afviser snavs. Hvis der er én, der kommer til at spilde noget i sofaen, så kan man tørre det af med en hårdt vredet klud, og så kan man ikke se pletten fra colaen eller vinen. Det vil være ideelt med sådan noget tekstil, især når man har børn, der ofte sidder og skubber til hinanden, når vi ser tv sammen. Hvis man kan få det i en neutral, grå farve, så bliver det hjørnesofaen, vi køber.

Vi handler hos https://zonexlnt.dk/