Til fysioterapeut

Til fysioterapeut

03/07/2021 Slået fra Af Kristian

I de sidste mange måneder her jeg virkeligt været bange. Jeg har gået og fået de her ideer om, at jeg er uhelbredeligt syg. Det startede en morgen, hvor det virkeligt var svært at komme ud af sengen. Jeg kunne ligesom ikke holde balancen. Det var, som om at benene rystede under mig. Der gik, mange minutter inden min krop ligesom fandt mig igen. Jeg var meget forsigtig. Forsøgte at undgå at lave pludselige bevægelser. Men en morgen, da jeg ligesom faldt tilbage til en gammel vane, jeg har med at ryste voldsomt på hovedet lige efter morgenbadet, gjorde det forfærdeligt ondt i ryggen.

Stikkende smerte

Det var en stikkende smerte, som næsten paralyserede mig. Måske beskriver jeg det overdrevet. Det var i hvert fald en smerte, som fik mig til at stå helt stille og mærke efter – inden jeg fortsatte min morgenrutine. Der gik nogle minutter. Jeg stod stille. Kunne mærke angsten og sveden trille ned ad ryggen. Jeg indså, at jeg må gøre noget.

Derfor bestilte jeg tid hos min læge. Han kunne godt se, at jeg ikke følte mig tryg. Jeg er ellers et menneske med stor selvtillid og mod på livet. Han sendte mig hen til en klinik for at få taget nogle billeder. Røgten. Jeg fik dem lavet. Tog tilbage til lægen, som kunne konstatere, at der ikke er noget galt med min ryg. Han udviklede den teori, at jeg har lavet en forkert bevægelse og derved har fået en nerve i klemme. Så han lagde en smertestillende blokade i min ryg. Og så fik jeg strenge anvisninger på at:

Få fysioterapi og motion

1. Finde en god fysioterapeut i København eller Valby og følge instrukserne fra terapeuten nøje. Skal jeg virkeligt til fysioterapeut, tænkte jeg. Er det ikke sådan noget, gamle mennesker gør, så, de kan få tiden til at gå. Jeg var lidt skuffet.

Hjemme igen satte jeg mig ned for at undersøge lidt om det. Skrev bare ”fysioterapi Valby og København i min browser. Jeg forstod hurtigt, at fysioterapi bestemt ikke er noget gamle mennesker, gør for at få tiden til at gå. Det er noget, topatleter bruger, så de undgår skader. Det er noget mennesker, som har fået skader bruger. Jeg fandt en klinik, som jeg kunne ringe op til lige med det samme. Jeg fik selvfølgelig en telefonsvarer i røret.

Men sandheden er, at jeg blev ringet op af klinikken allerede den næste morgen. Tidligt. Jeg havde næsten glemt, at jeg havde ringet op til dem. Men hurtigt fik vi lavet en aftale. Fedt nok.

Det med motion

2. Sørge for at få lidt mere motion, lige så snart fysioterapeuten giver mig lov. Jeg fik nemlig at vide, at der kan gå noget tid, inden terapeuten har en fuldkommen idé om, hvad der skal til, for at nerven kommer tilbage på plads.
Jeg gjorde som lægen anviste mig. Og nu – efter et par måneder – er jeg helt tilbage i fuld vigør. Faktisk er jeg næste tilbage i topform. Rygsmerterne er væk. Jeg følger et træningsprogram hver morgen, og jeg er glad for at være smertefri. Har ikke længere angst over at skulle gå i bad hver morgen.

Hvis du kender nogen, der vil have en god behandling men ikke kan læse dansk, har firmaet også en hjemmeside på engelsk: https://copenhagen-massage.com/