Prøver at spille guitar

Prøver at spille guitar

13/06/2021 Slået fra Af Kristian

Når jeg går tur i byen, så har jeg altid mine høretelefoner på. Jeg lytter til musik. Musik er bare en nødvendighed i mit liv. Og jeg lytter til alle mulige genrer. Jeg har selvfølgelig noget musik, jeg foretrækker. Men det sker altså, at jeg skifter genrer. Fx i dag. Jeg lyttede ikke til rock, som jeg ellers plejer. Nej. Det var jazz i dag. Jeg kan sommetider godt lide at høre, hvordan blæseinstrumenter og trommer kan skabe helt unikke stemninger. Og ja, jeg er da heller ikke bleg for at indrømme, at jeg sommetider selv forsøger at skabe unikke stemninger derhjemme. Jeg har en begynder guitar.

Ganske almindelig model

Det er ikke sådan en fin og dyr guitar, som har kostet det hvide ud af øjnene. Min guitar er en ganske almindelig, en, som jeg fandt ved et tilfælde; Jeg var ude at gå en tur, og lige pludseligt faldt mine øjne på et lille skilt: ”Køb denne begynder guitar!” Under sætningen var der en pil, som pegede på en guitar i vinduet. Jeg kiggede på guitaren. Den var sådan set ikke noget særligt. Men der var et eller andet ved den, som tiltalte mig.

Derfor gik jeg ind i butikken og faldt i snak med ham bestyreren eller ejeren. Han var en meget god guitarist selv. Han viste mig guitaren. Tog den ned fra vinduet. Satte hele systemet op og viste mig, hvad den kunne. Og den kunne godt spille. Han kunne spille. Jeg var meget imponeret. Tænkte, at bare det var mig, der kunne spille så godt. Han viste mig en del små riffs og gav mig tips til, hvordan jeg skulle gribe det an. Jeg havde jo ikke spillet i mange år.

God snak og god butik

Vi fik en god snak om guitarer og om musik. Han er selv gammel jazzmusiker og blev helt vild, da jeg fortalte ham, at jeg ofte lytter til jazz. Han gav mig sin tid. Jeg havde tid, så jeg tog den med glæde. Og ja, det endte selvfølgelig med, at skiltet i vinduet blev taget ned, fordi jeg købte guitaren. Sgu en god butik: https://www.danguitar.dk/

Den perfekte begynder guitar

Det har været en god begynder guitar for mig. Jeg har nydt at lære fra begyndelsen igen. Jeg nyder at sætte mig med den en aften. Sådan helt alene og bare lade fingrene glide over halsen og strengene. Jeg nyder at få lov til at spille en halv tone for lavt eller for højt. Det gør ikke noget. Det er jo kun mig, der skal lytte til det. Og ja, selvfølgelig vil jeg gerne blive bedre til at spille på guitar. Men jeg haster ikke. Det er der ikke nogen grund til. Jeg ved, at jeg aldrig bliver den store musiker. Jeg hygger mig bare med min begynder guitar og det bør alle andre også gøre – jeg læste faktisk om emnet her. Det er jo så befriende bare at få lov til at give los, efter en lang dag på arbejde. Det får mig til at stresse af. Det får sikkert mange kræsne og meget mere musikalske mennesker til at krumme tæer, hvis de hører mig spille. Men ved du, hvad? Det er jeg totalt ligeglad med!