Nyt musikprojekt

Nyt musikprojekt

05/03/2022 Slået fra Af Kristian

I de sidste par måneder har du kastet dig ud i et nyt projekt. Af natur er du et kreativt og nysgerrigt menneske. Nu har du fundet på, at du vil skabe et ukuleleband, som skal spille for almindelige mennesker. Du har en idé om, at I vil kunne skabe glade smil i gadebilledet, og har en idé om, at I kan få lidt penge til at købe bedre instrumenter, for efterhånden som der bliver lagt kroner i hatten. Din idé er, at I vil stille jer op nede på gågaden. Spille i nogle timer. Og få en hyggelig formiddag ud af det.

Lære at spille ukulele

Du er derfor ved at øve dig på den ukulele, du købte i begyndelsen af januar. På udsalg. Det er sådan en lille sopran ukulele, som ikke er særlig dyr. Du har skaffet dig nogle akkordskemaer, som du lærer dig selv at spille efter. Det går faktisk ret godt. Du kan allerede spille nogle enkle melodier. Og ja, du nyder faktisk også at øve dig på det lille instrument. Du har ikke nævnt noget om projektet endnu til de af dine venner, som du gerne vil have med ind i bandet. Du ved bare, at dem du har i tankerne, er meget musikalske, og altid gerne vil spille musik. Ok, de har ikke kastet sig over ukuleler endnu. Men to af vennerne er gode til at spille på guitar, så det må da være oplagt, at de skal med i dit band. De ved jo meget om guitarer og strengeinstrumenter.

De skal med i projektet

Men hvordan får du dem inddraget i dit projekt.? Der er jo en besked til offentligheden bag det. Du vil gerne skabe smil og glæde i gadebilledet – fordi byen, du bor i simpelthen, er så kedelig og faktisk også grim. Skal du røbe din skjulte agenda for vennerne og fortælle dem, hvad intentionen i virkeligheden er med et ukuleleband? Eller skal du bare fortælle dem, at du har brug for deres hjælp til at få smil på almindelige menneskers læber? Og hvad får dig til at tro, at et ukuleleband er vejen til det? Du er faktisk lidt i tvivl nu. Men her er nogle svar, som måske kan opmuntre dig til at gå videre med dit projekt:

Farverige ukuleler er ekstra underholdning

Et ukuleleband er meget usædvanligt at opleve på et gadehjørne. Og musik, der bliver spillet på ukulele som fås i mange farver, fremkalder altid smil, fordi ukulelens lyd er så speciel. En ukulele er ikke så forfærdelig dyr. Så du vil gerne forære dine venner en ukulele hver især, hvis de lover, at de vil med i dit projekt. Det burde være muligt for jer at tjene pengene, du skal bruge til at købe 2 ukuleler for, i løbet af få dage. Især hvis I timer tidspunkterne for, hvornår I står nede på gågaden og spiller for folk rigtigt. Det må kunne lade sig gøre. Lørdag formiddag, fx er som regel et godt tidspunkt, fordi på det tidspunkt er der mange mennesker, som gerne vil på indkøb inde i byens centrum. Og de har tid til at stoppe op og lytte til jeres ukuleler.