Hvad hjælper på stress?

Hvad hjælper på stress?

25/03/2022 Slået fra Af Kristian

Antallet af mennesker, der bliver ramt af stress, stiger og stiger. Det skyldes helt sikkert, at vi bliver udsat for større og større krav i vores hverdag. Det kan være på arbejdet eller i privatlivet. Der er ikke nogen, der kan sige helt præcist, hvorfor der er nogle mennesker, der får stress, og hvorfor andre ikke får det. Det er bare et faktum, at mange mennesker får stress. Det er også et faktum, at flere og flere yngre mennesker får stress. Har det noget at gøre med, at vi skal være med overalt på de sociale medier, til fysiske aktiviteter og samtidigt også skal passe pligterne? Det er ikke rigtigt til at vide.

Kan udvikle sig alvorligt

Men vi ved dog, at stress kan føre til alvorlig sygdomme. Det kan være fysiske sygdomme. Det kan være mentale sygdomme. Vi skal derfor blive meget bedre til at søge efter hjælp til stress, forebygge og håndtere, hvis vi opdager, at vi har stress. Vi skal ikke bare lade tingene udvikle sig – eller gå rundt og være sygemeldt.

Det er ellers ret nemt. Bare at lade tingene stå til. Bare at være sygemeldt. Og ja, jeg forstår da godt, at hvis du er sygemeldt med stress, så vil du helst være i fred. Det skal du også have lov til. Men du skal samtidigt også gøre noget for at komme af med din stress. Ellers må du se frem til, at du bliver sygemeldt igen og igen. Vil du det?

Hvor får man hjælp mod stress?

Hjælp til stress kan du få mange steder. Og behandlingsformerne er meget forskellige. Du kan fx lede efter en stress coach i Aarhus. Du kan søge efter en stress coach i Kolding. Alt efter, hvor du bor. Du kan få hjælp til stress i grupper, hvor du sammen med andre, som også er ramt af stress, får behandling. Du kan få individuel stressbehandling, hvor det kun er dig, som stresscoachen koncentrerer sig om.

Typer af stressbehandling

Det er sådan set op til dig – og din læge – at definere, hvilken form for stressbehandling du skal have. Det vigtigste er bare, at du kommer i behandling. Så derfor: Søg efter hjælp til stress. Også selvom du ikke er hårdt ramt. Nu tænker du måske, at stress ikke er en sygdom. Du er hverken fysisk eller mentalt syg. Du har ikke brug for behandling. Nej, du er ikke syg. Men har du fået konstateret stress, så skal du gøre noget ved det. Stress kan nemlig ødelægge vores immunsystem. Og det er her, at det er vigtigt, at der bliver grebet ind tidligt. Du vil nemlig ikke ud i en situation, hvor det er for sent. Du vil ikke risikere, at du eventuelt får et fatalt hjerteslag. Har du ikke en pligt til at tænke på, hvad det vil betyde for dine kære?

Så jeg kan ikke understrege det nok. (Der findes ikke så tykke linjer i min version af Word.) Hvis du er blevet sygemeldt på grund af stress, eller har du bare symptomer på stress, så søg efter hjælp til stress. Det er en redningsplanke, som ikke skader dig eller din familie.