I behandling for stress

I behandling for stress

13/05/2022 Slået fra Af Kristian

Der er mange travle mennesker, der siger til alle de kender, at de er stressede. Det er de måske også. Men i langt de fleste tilfælde, så lider de ikke af stress. De har travlt, og de føler måske, at de skal arbejde under tidspres. Det er naturligvis ikke rart at have travlt. Men det er faktisk heller ikke usundt, hvis det bare ikke er over meget lange perioder. Er der travlt på jobbet i lange perioder, så kan travlheden blive til stress.

Får du behandling?

Men når folk fortæller mig, at de er stressede, så kan jeg altså ikke dy mig for at spørge dem, om de får stressbehandling. Jeg får sjældent at vide, at de faktisk er i stressbehandling. Det sker, måske 2 ud af 10 gange.
Det fortæller mig, at vi ikke helt forstår, hvad stress er, og hvad vi kan gøre i de travle perioder.

Stress er en tilstand i din krop og dit sind. Stress er en betegnelse for, at noget i dig ikke er i balance.

Påvirker fysisk

Fysisk sker der det, at hormonbalancen i din krop bliver skævvredet, kan man sige. Og det kan en læge måle. Han eller hun kan derfor give dig en diagnose, der fortæller dig, at du har stress, og du bør derfor begynde på stressbehandling hurtigst muligt. Psykisk kan der ske det, at du måske er opfarende, ked af det, eller endda aggressiv. Her kan stressbehandling også hjælpe dig, selvom du egentlig ikke er mentalt syg – fx deprimeret eller manisk.

Stress er med andre ord en tilstand, hvor enten kroppen eller sindet fortæller dig, at der skal ændres på nogle ting i dit liv. Og det skal du altså lytte til. Dette er der heldigvis flere og flere mennesker, der får øjnene op for. De 2 ud af 10 personer, som fortæller mig, at de er i stressbehandling, er nogle af dem.