Stress grundet ferie

Stress grundet ferie

21/04/2019 Slået fra Af Kristian

Påskeferien nærmer sig, men jeg kan mærke, at de unge allerede er taget på ferie. Der er færre, som ringer op for at få en aftale om noget stresscoaching. Der har ellers været pres på her i de to foregående uger. Det er mest unge gymnasieelever, som ringer. Eller rettere sagt, så er det deres forældre, som ringer til mig. Den unge skal til studentereksamen her til juni. Så der er kun godt en måned tilbage, hvor der skal læses og læses og læses. De bliver stressede af det. De kan ikke håndtere det. Det er synd for dem.

Samme mønster

Jeg har set det samme mønster de foregående år. Henne lidt før påske begynder 3.g’erne at få stress. Mange af dem er superintelligente, men de kan bare ikke finde ud af at håndtere deres tid. De har mange aktiviteter, og så er de samtidigt, også på nettet hele tiden. Det er jo vigtigt at følge med på Instagram eller Facebook. Det forstyrrer dem. De mister ligesom evnen til at kunne koncentrere sig om opgaven.

Helt fint for de fleste

De fleste kommer godt igennem perioden, hvor jeg ser dem. De får styr på deres egen tid og lærer at prioritere deres tid. De lærer også at lægge mobile væk. Det er dem, som ikke er så hårdt ramt. Faktisk har de ikke stress. De er bare bekymrede, fordi de tror, de ikke kan bestå eksamen. Det kan de. Ofte får de 10- eller 12-taller. Så det er noget med, at de tager problemerne på forskud. Stresscoaching er egentlig ikke det, de har brug for. De har bare brug for at få en ramme med nogle kasser i, så de kan planlægge og bruge tiden fornuftigt.

Ok, der er også nogle cases, hvor de virkeligt har stress. Men det er sjældent, at det er eksamenslæsningen, som er skyld i det alene. Eksamenslæsningen bliver bare den dråbe, der får stressen til virkeligt at bryde igennem.