København er en øl-by

København er en øl-by

20/04/2019 Slået fra Af Kristian

Vi skal til 50-års fødselsdag hos min storebror i næste måned. Det er midt i juli – lige midt i sommerferien, og faktisk har den begivenhed ødelagt vores ferieplaner lidt. Vi plejer at tage af sted på en almindelig charterrejse til Tenerife i midten af juli, men i år har vi så været nødt til at udskyde den tur lidt. Børnene er ikke glade for det. De er nogle vanedyr, som helst vil lege i poolen dernede i syden.

Oplevelser i København

Selv har jeg det faktisk fint med det. Varmen dernede er for meget en gang imellem, synes jeg. Men da vi nu har lovet min bror, at vi kommer til hans fest, så vil vi også gerne benytte muligheden, vi har til at få nogle gode oplevelser i København. Det er nemlig sjældent, at vi kommer til København. Du ved hele familien – samlet. Så når vi nu får chancen, så vil vi gerne bruge lidt tid på, at vi alle sammen får nogle gode oplevelser. Tivoli og Zoologisk Have kender vi. Det har vi prøvet. Det er altid sjovt, men denne gang synes vi, at vi vil prøve nogle andre ting. Vi skal jo bo hos min bror i 7 dage, så vi har masser af tid.

Vores børn har talt om noget, de kalder for Experimentarium. Jeg har været inde på et site og kan se, at det er et meget spændende sted, hvor man kan lære en masse om videnskab og fysik. Det er kommet højt på vores liste over ting, vi skal opleve. Her i Sønderjylland er det sjældent, at vi får mulighed for at få inspiration til undervisningen i folkeskolen, så jeg tænker, at Experimentarium i København vil være en god kilde til inspiration i undervisningen. (Jeg underviser i fysik på skolen her i Sønderborg.)

Mine drenge har også været inde på nettet for at lede efter ting, som de gerne vil opleve. Den ældste (16 år) vil gerne på whisky smagning i København. Det får han altså ikke lov til. Selv om det er da fristende. Jeg kunne da godt selv tænke mig at prøve det. Men sammen med min søn. Ej, jeg er ikke helt sikker. Og dog. Jeg er da hans far. Kan jeg ikke tage ham med. Jeg kan sende min kone og vores datter på et kursus, hvor de lærer at lave flødeboller. Så kan min store dreng og jeg få smagt whisky imens. Måske! Ikke helt sikker. Men det vil jeg lige tage en snak med min viv om i aften.

Hellere øl end whiskey

Vi har igennem årene skrevet mange ting ned, som vi gerne vil opleve. Så det her med at finde oplevelser i København er ikke så svært. Det, som er svært, er at få timingen på plads. Hvis nu min søn og jeg skal smage på whisky, og tøserne skal lave flødeboller, kan vi så få det ordnet, så vi ikke spilder tid med at vente på hinanden. Altså hvis jeg skal vente på, at de to dejlige piger, jeg har, kommer tilbage med et fad flødeboller, så vil en to timers whisky smagning være en fristelse til at fortsætte smagningen – på egen hånd. Eller måske en ølsmagning i København? Hvorfor egentlig ikke?