Manglende isolering

Manglende isolering

01/05/2022 Slået fra Af Kristian

Vi flyttede ind i huset for 3 år siden. Det ligger ude på landet. Her er dejligt. Vi har lavet mange ændringer i huset i den tid, vi har boet her. Fx har vi slået nogle vægge ned, så vi har nu et stort samtale‐køkken, hvor der er plads til, at børnene kan lege, vi kan lave mad sammen, og vi kan have besøg af min lillebror og hans kæreste. Det er rigtig rart. Men tiden er nu kommet til, at vi skal i gang med at gøre noget ved de dele af huset, som vi ikke tror, at vi bruger til dagligt.

Isolering

Fx så skal vi have lavet noget med gulvet nede i kælderen. Der skal lægges en isolerende membran ind. Et eller andet med radonsikring, sagde min mand. Og når vi alligevel skal støbe nyt gulv, så kan vi også få lavet gulvvarme dernede. Samtidigt skal vi også i gang med at gøre noget ved loftet. Min mand har opdaget, at det er isoleret med gamle materialer, som måske er lidt farlige for helbredet. Han er meget opmærksom på, at vi skal bruge materialer, der ikke skader helbredet. Han er også meget stor fan af, at vi køber økologiske madvarer. I det hele taget optager det her med, hvad vi går og udsætter vores krop for ham meget. Både med hensyn til de omgivelser, vi bor i den mad, vi spiser den motion, vi ikke får, eller burde få.

Loftsisolering

Her i sidste uge har han brugt timevis på at finde ud af, hvad der kan gøres, når man skal lave ny isolering af lofter. Han har forsøgt at forklare mig, at isolering af loft slet ikke behøver at være kompliceret. Han mener at have læst et eller andet sted, at det kan gøres på ganske kort tid. Det kræver bare, at man får en ekspert ud for først at se på loftet, så han kan identificere helt nøjagtigt, hvad der skal gøres.

Hulmursisolering

Nu er der bare det lille problem, at vi faktisk ikke ved, hvor vi skal henvende os for at få sådan en ekspert herud. Vi kender jo ikke alle håndværkerne inde i byen. Faktisk, så kender vi kun elinstallatøren og blikkenslageren. Men det kan da være, at de kender til en håndværker, der ved noget om loftsisolering og måske også isolation i hulmure. Vi må spørge dem. De var jo rare og snaksalige, da de kom og hjalp med de nye installationer i køkkenet og på badeværelserne.

Vi skal alligevel have fat i en murer, tænker jeg, som kan komme og hjælpe os med at støbe det nye gulv i kælderen. Måske har han erfaring med sådan nogle isoleringsarbejder. Det kunne faktisk godt tænkes.

Jeg har fundet en lokal murer, som jeg har tænkt mig, at vi skal kontakte. Hvis han ved noget om isolering af lofter og den slags, så vil det være kanon. Men hvis han ikke kan det, så kan det være, at jeg bliver nødt til at tage ind til byen i næste uge. Jeg tænker, at jeg kan spørge inde på kommunens miljøafdeling. Har de ikke sådan et kontor, hvor man kan få vejledning til den slags?

Fordele ved hulmursisolering?

Isolering af hulmur er en nem måde at forbedre energieffektiviteten i din bolig. En af de største fordele ved at isolere hulmure er, at det kan reducere energiregningen markant. Isolering af hulmur hjælper med at begrænse fugtindtrængning og dermed reducere risikoen for skimmelsvamp samt øge komforten. Det kan også reducere støj fra udendørs miljøer og øge levetiden på dine huselementer, som ellers vil blive ødelagt af for megen eksponering for vejrlig. Endnu en velkendt fordel ved hulmursisolering er, at det reducerer risikoen for vandskader. Isolering af hulmure absorberer fugt og regn, der kan trænge ind gennem ydersiden af bygningen og skade dens interiør. Det hjælper også med at minimere trækspændinger i murværket og reducerer risikoen for revner.

Hvilket firma er bedst at bruge?

Der er flere gode firmaer i Danmark, der udfører professionel isolering. Vi kender selv til firmaet Calidi, og dem tør vi godt anbefale.