Hvem på Sjælland har Rationel?

Hvem på Sjælland har Rationel?

02/04/2022 Slået fra Af Kristian

Når man lige er flyttet til Sjælland, og skal starte på et nyt job, så kan man virkeligt godt mærke, at rytmen, der er noget anderledes, end den er hjemme i Nordvestjylland. Ja, det er jo ikke, sådan at folk er langsomme i Nordvestjylland. Men tempoet på Sjælland er bare hurtigt. Og det var, da også sådan I oplevede det her i vinterens forløb. Det hele gik så hurtigt. Nyt job. Køb af hus på Sjælland. Start på nyt job. Ny skole til børnene. Men det er gået – nogenlunde.

Huset er OK

Huset, I købte, var sat rimeligt godt i stand. Der var ikke så mange forbedringer, der skulle foretages. Det ene badeværelse fik en overhaling, og er helt fint. Men det der med de nye vinduer måtte vente. Dels var der nogle ekstra flytteudgifter. Dels så tænkte I, at I lige skulle finde jer til rette i huset, inden I fortsatte med forbedringerne. Og nu er tiden kommet. I skal i gang med nogle af de andre projekter i huset. Det største projekt bliver det, som du er ved at søsætte lige nu.

Du har nemlig været inde på nettet for at lede efter vinduer. I din browsers søgefelt har du skrevet ”Nye vinduer på Sjælland”. Det lyder lidt mystisk, at du har gjort det. Men det er der en god grund til: Du har nemlig slet ikke haft tid til at undersøge de lokale byggemarkeder, og hvor man kan købe nye vinduer på Sjælland. Og du har da også en idé, som du vil udforske lidt mere i dybden.

Håndværkerens anbefaling

Du har nemlig talt med en blikkenslager, som du mødte helt tilfældigt hos slagteren – om vinduer. Han anbefalede, at du købte vinduer fra enten Velfac eller Rationel. Han havde god erfaring med dem i sit eget hus. Han gav dig også telefonnummeret til den montør, han brugte, da han fik sine nye vinduer. Din plan er nu at undersøge, hvad der findes af forhandlere af Rationel vinduer på Sjælland. Og så vil du undersøge, hvad de koster – inden du ringer til en montør. Du vil simpelthen finkæmme det sjællandske marked for nye vinduer – særligt vil du kigge efter Rationel. Men Velfac vinduerne glemmer du ikke.

Du har taget nogle mål af vinduerne i huset og sidder derfor nu ved skærmen og er ved at undersøge, hvor man kan få store panoramavinduer til stuen, hvad de miljørigtige vinduer koster i standardstørrelsen, og hvad det eventuelt vil koste at få sat en ny terrassedør inde i stuen.

Priser og typer

Der er mange forskellige priser at filtrere igennem. Der er også forskellige typer af vinduer at sortere igennem. Men det skal nok gå. Du skal bare være godt rustet til at kunne tale fornuftigt med montøren. Og heldigvis har du klæbehjerne. Så du kan huske priser og mål. Og typer. Om det så er vinduer fra Rationel eller fra Velfac, kan vel komme ud på et. Det er gode vinduer, som begge fabrikanter producerer. Efter et par timers tid ved skærmen er du klar. Du skal ringe til montøren og forhøre dig, om han kan komme og give et tilbud.