Vingaver: Sådan finder du den perfekte vingave

Vingaver: Sådan finder du den perfekte vingave

07/09/2016 Slået fra Af Pernille

Vi kender nok alle det, mest at suse rundt og finde den perfekte gave. Om det er til ens ven, svigerfamilien eller arbejdskollegaen, som har fortjent lidt at forsøde tilværelsen med. Senest, har jeg brugt en halv dags tid på at finde den perfekte gave til en god ven, som elsker vin. I min jagt på den rette gave tog jeg lidt noter, som du måske kan få glæde af:

Kend personen

Som med alle andre gaver, er det vigtigt at kende den person, du skal give den til. Selvfølgelig skal du ikke blot kende personen, som i hvem personen er, men også hvad personen står for og hvad de kan lide. Dette er svært uanset hvor godt du kender personen, for smagsløgene forandrer sig altid.

Til unge er det en god ide at købe noget billigt med frugtsmag, hvorimod det ældre publikum formentligt vil kun lide en mere defineret og klassisk smag.

Det nemmeste vil altid være at købe gavetagerens ynglings vin og så håbe at de endnu en gang, vil takke og være glad for gaven, men er det ikke dejligere at håndplukke en vin eller vingave, som de ved du har brugt tid og energi på at finde til dem.

Pris niveauet

Som sagt er personens ynglings vin altid en god ide, især hvis du kan finde et større parti på tilbud. En større kurv med vin, chokolade og lignende er også altid en sikker vinder, men skal du ud og satse lidt flere penge, kan en større gave være en god ide.

Hvis man skal ud og købe en god mad vin, men ikke vil investere alt for mange penge, så kan det anbefales at købe fra supermarkedet. Deres gode vin ligger i omegnen af 80 kr. + og hvis du køber en af de vin til 120 kr. får du det bedste supermarked kan tilbyde, hvilket er rigtig fint til en middag. Hvis du derimod skal give gave til en vinelsker, skal vinen købes fra en vinforhandler.

Hos en vinforhandler er kvaliteten oftest højere og prisen går samme vej. En af de gode vine, kan sagtens koste 200 kr. og hvis du skal have det bedste af det bedste, skal du forvente at smide over 500 kr. dette kan være pengene værd, hvis man kender til vin, men bør virkelig overvejes.

En god vin

En stor del af den vin, som bliver produceret bliver solgt som såkaldt blandevin, som andre producenter køber, og blander op i deres kvalitetsvin, så de kan sælge mere uden at ødelægge brandet, derfor er det en god ide at kigge på alkohols procenten, når du køber vin, for alt over 12 % er god vin, som ikke er blevet blandet med discount vin.

Andre gaver

Hvis du virkelig skal give en god gave, til en vinelsker, er jeg sikker på at vintilbehør som gode karafler med indbygget filter, proptrækkersæt m.m. er en god ide. Hvis personen du køber gave til er en nær ven, kan du eventuelt købe en vinrejse for jer to, så i kan nyde af verdens vin, direkte fra gården.

Hvis gavetageren allerede ejer en del vin, og kunne bruge lidt til dem, kan du med ro i sindet købe et vinkøleskab. De er særdeles gode til at sørge for at vinen har den optimale temperatur inden servering, så hvis personen drikker meget vin, og ejer meget vin, kan det være en god ide til både opbevaring og før servering.