Altid åben vinduespolerer

Altid åben vinduespolerer

06/04/2020 Slået fra Af Kristian

Er det ikke bare vidunderligt at kunne se ud ad ruderne? Jeg mener, det har været en lang og regnfuld vinter, der nu kulminerer i et begyndende forår, hvor vi ikke rigtigt kan nyde det. Du ved med alt det her Coronavirus, og social afstand er lysten til at gå udenfor ikke helt vild. Vi har jo ligesom lært – eller vi er ved at lære – at holde os indendørs. Så jeg glæder mig over, at jeg har været flittig herhjemme i lejligheden.

København – fedt sted

Jeg bor i København – på et meget privilegeret sted. Lige ved Skt. Hans Torv, og jeg kan se ned på de (stadig oftest) regnvåde brosten – men også på de små, bitte, grønne skær, der findes i trætoppene. Det varsler da forår. Nu, hvor jeg er hjemme og har tid, har jeg så brugt en af mine weekender på at få pudset mine vinduer. Og det er jo den kraftanstrengelse, som jeg høster frugten af nu. – Og jeg siger dig: Jeg gør det aldrig mere! Det er jo vildt ubehageligt at hænge ud over vindueskarmen for at få gjort ruderne rene på ydersiden. Indenfor er det ikke et stort problem. Den der følelse af, at man lige strækker sig lidt længere ud, end man bryder sig om, er ikke rar. Især ikke i 3. sals højde.
Det har jeg dog fundet en løsning på. Jeg ved bare ikke, om jeg kan bruge den nu.

Har de stadig åbent?

Er vinduespudsere også blevet sendt hjem, ligesom frisørerne er? Eller må de gerne arbejde. Det skulle jeg egentlig tro. Hvis de begrænser sig til at ordne folks vinduer udenfor. Jeg var nemlig på nettet en doven aften, hvor jeg sad og overvejede at få pudset mine vinduer. Du ved et af de her svinkeærinder, man altid laver, inden man går i gang med noget, man egentlig ikke kan lide at lave. Jeg googlede ”Vinduespudser København” og fandt flere firmaer, som man kan bede om at komme og gøre arbejdet for én.

Holder fast i MEM Polering

Jeg overvejede da også at gøre det. Men af en eller anden grund, så tænkte jeg, at jeg at det bedste firma i København jo nok er og bliver MEM Polering. Så jeg googlede videre: ”Kikærtemel økologisk”. Det fandt jeg, også adskillige shops, der tilbyder. Fik da også bestilt det sammen med andre lækkerier. De blev i øvrigt også brugt her i weekendens flittige timer.

Men det her med at pudse vinduerne selv besluttede jeg, at det skal være min præmie til mig selv. Når vi er på den anden side af denne her periode, så skal jeg bestille en vinduespudser, så jeg ikke skal hænge ud ad mit vindue med hjertet hårdt bankende i brystet af skræk for at dumpe ned.

Hvor jeg dog er glad for, at jeg har visuel hukommelse. Jeg fandt nemlig en vinduespudser på nettet, som så rigtig god ud. Jeg kan bare ikke huske navnet på firmaet. Men lige så snart jeg ser sitet, så ved jeg, at det er den vinduespudser, jeg udså mig. Hvorfor kan jeg ikke lære at skrive navnet og telefonnummeret til firmaet ned?