En rampe til rollator?

En rampe til rollator?

01/04/2020 Slået fra Af Kristian

Min mormor er gangbesværet. Hun bruger rollator. Og det har hun det altså helt fint med. Hun er et meget humoristisk menneske og kan godt holde ud at grine ad sig selv. Hun kan dog også være en ret hidsig dame. Fx når hun er på indkøb. Forholdsvist tæt på det lejlighedskompleks, som hun bor i, ligger der et supermarked. Det er her, hun køber ind.

Irritationsmoment

Men det irriterer hende, at hun skal gå 3 trin ned af en trappe for at komme hen til supermarkedets hovedindgang. Det volder hende besvær, og hun forbander virkeligt ledelsen af supermarkedet. De burde have etableret sådan en kørestolsrampe, så gangbesværede også kan få adgang. Hun er jo ikke den eneste, der har brug for hjælpemidler, når hun skal købe ind. Bare tænk på alle dem, der sidder i rullestol. Hvordan klarer de indkøbene?

Omtanke

Hendes omtanke og irritation er det, som gør, at jeg holder meget af hende. Og jeg har besluttet, at jeg skal finde en god gave til hendes 75-års fødselsdag. Noget, der kan gøre hendes hverdag nemmere. Og det mener jeg, at jeg har fundet nu. Jeg var nemlig inde på et site, som er specialiseret i hjælpemidler til mennesker, der ikke har sin fulde mobilitet.

Kørestolsrampe er en genial løsning

Og her fandt jeg et produkt, som jeg tror, hun vil blive begejstret for: En bærbar kørestolsrampe. Ja, de havde mange kørestolsramper, men den, jeg har fundet, kan hun faktisk løfte. Den er stærk, og ikke særligt tung. Og den vil lette hende på vejen, når hun skal ned ad trapperne ovre ved supermarkedet.

Jeg har skrevet en lille hilsen til hende, som jeg vil lægge ved, når jeg giver hende gaven. Jeg beder hende om ikke at blive sur på mig, når hun får gaven. Jeg er nemlig 100% sikker på, at hun vil starte en stor diskussion om, hvor uansvarligt supermarkedet er, siden de ikke lever op til almindelige krav om tilgængelighed.