Bedste stråtag

Bedste stråtag

24/04/2019 Slået fra Af Kristian

Jeg underviser på Marstal Navigationsskole. Det er lidt besværligt at komme dertil. Jeg bor i Svendborg, og vi har tit talt om at flytte til Ærø. Børnene er store og er flyttet hjemmefra. Den ene bor i Aarhus og den anden i København. De læser begge to. Min mand er selvstændig og kan arbejde fra et kontor hvor som helst. Så det er ligesom mig, der har et problem med transport til og fra skolen.

Som gammel sømand sætter jeg naturligvis pris på turen frem og tilbage med færgen. Men alligevel. Det tager 75 minutter hver vej. Det er 2,5 time hver dag. Lidt besværligt.

Den bedste tækkemand

Vi har derfor at flytte til Ærø. Vi har faktisk købt et bondehus, som skal sættes i stand, inden vi kan flytte ind. Det vigtigste, at vi kan finde én, som er god til stråtag. Og det er temmelig svært at finde en lokal, der kan det. Men jeg ved, at den bedste tækkemand på Fyn er dem her: https://straatagfyhn.dk/

Jeg har søgt i den digitale telefonbog efter stråtag på Fyn og har også fundet en enkelt, som skriver, at reparation af stråtag er hans speciale. Men han bor altså næsten helt oppe ved Middelfart. Det er lidt langt at køre. Og så også skulle sejle hertil. Jeg har tilbudt ham, at han kan overnatte, hvis han synes, det er for besværligt at komme hertil og fra igen på den samme dag. Han var meget flink, men sagde, at det ikke er et problem, i første omgang. Først skal han lige komme og se på taget, så han kan danne sig et billede af, hvor stort et arbejde der skal lægges, og hvor lang tid det vil tage. Så kan vi jo altid finde ud af det med overnatningen, hvis det bliver nødvendigt.

Han har travlt og kan først komme i næste uge, så jeg håber, at han hurtigt kan give os de første informationer, så vi kan få taget i stand først. Indvendigt i huset kan vi selv gøre en masse. Men taget må gerne være i orden, inden sommerferien slutter, og jeg skal i gang med undervisningen.