En god mand på Frederiksberg

En god mand på Frederiksberg

29/12/2021 Slået fra Af Kristian

Vi vil naturligvis alle gerne være trygge. Både når vi er hjemme og ikke er derhjemme. Det er der mange firmaer, der ved. Vi bliver ofte tilbudt at få sat en tyverialarm op i vores hus. Vi kan downloade en app, så vi kan styre tyverialarmen. Og den kan fortælle os, hvis der kommer ubudne gæster i vores ejendom. Nogle af os vælger da også at få tyverialarmer sat op. Og det er helt fint. Men en tyverialarm gør jo ikke mere end bare at alarmere. Den forhindrer jo ikke tyven i at trænge ind i boligen. Ok, den kan forskrække tyven, som dermed bliver forsinket i sin gerning. Men meget mere kan en tyverialarm ikke.

Vigtigt med sikre låse

Derfor er det vigtigt, at vi sikrer os imod tyveri ved at gøre noget ved dørene. Vi kan vælge at få sat sikre låse i dem. Det er faktisk noget, som vi bør gøre med jævne mellemrum. Nej, jeg siger ikke, at du skal skifte låsene ud jævnligt. Jeg siger bare, at det vil være fornuftigt af os at få omkodet låsene til yderdørene. Og ja, har du lige købt en ny lejlighed, så bør du faktisk få udskiftet låsene. Og jeg taler ikke bare om låsen til hoveddøren. Du skal også huske at få udskiftet låsen på døren ud til balkonen eller terrassen, hvis du er heldig og har sådan en. Du ved jo ikke, om den forrige beboer i lejligheden har delt nøgler ud til højre og venstre. Så for at være sikker på, at ingen kan komme ind, skal låsene udskiftes. Det giver den bedste sikring imod tyveri.

En god låseservice på Frederiksberg

Hvis du vil have det, så kan jeg godt give dig et telefonnr. til en god låsesmed på Frederiksberg – 2259 6013, som jeg kender. Men vil du også supplere med en tyverialarm, så er det helt fint. Jeg tænkte bare, at jeg lige ville fortælle dig, at en alarm ikke altid er den mest effektive sikring af din bolig.

Åh ja, jeg glemte lige at fortælle dig, at det er allerbedst, hvis du sikrer hoveddøren med to låse. Heraf bør den ene lås være sådan en, der kræver nøgle både ude og indefra. Det betyder nemlig, at hvis alarmen går, og vagten når frem til boligen, så vil tyven ikke så nemt komme ud af boligen, fordi han har jo ikke den indvendige nøgle til døren. Dermed forsinkes tyven endnu længere. Det kan faktisk godt tænkes, at tyven bliver fanget, og du undgår dermed den ubehagelige proces, det er at skulle i dialog med forsikringsselskabet og at skulle købe fx en ny computer.

Omkodning af låse

Så husk det. Låsene skal kodes om, når du flytter ind et nyt sted. Og allerbedst vil det være, at du får sat to sikkerhedslåse i hoveddøren. Og ja, det kan faktisk være fornuftigt også at få sat en ny lås i postkassen.
Det koster ikke så meget, men husk også at få et bindende tilbud, så du ikke bliver overrasket, når du skal betale for ydelsen.