Flyve til England?

Flyve til England?

12/02/2021 Slået fra Af Kristian

Da briterne tilbage i 2016 meldte deres land ud af EU, opdagede jeg, hvor skønt et land det er. Jeg tænkte nemlig dengang, at der ville komme en dag, hvor Storbritannien ikke bliver så nemt at besøge længere. Så jeg besluttede, at jeg ville bruge de kommende år til at udforske England, Skotland og Wales. Vi fik jo hurtigt at vide, at pr. 1. januar 2021 ville landet absolut ikke længere være EU-medlem. Vi hørte meget om forhandlinger om handelsaftaler, bevægelighed, lukning af grænser mv.

Flybilletter til UK

Jeg gjorde det, at jeg systematisk ledte efter flybilletter til England og London. Det var ligesom startstedet for min udforskning af landet. Og jeg må sige, at efter mit første besøg til London var jeg allerede ret forelsket i den by. Kosmopolitisk. Sprudlende. Levende. Så jeg besluttede, at jeg ville tilbage. Jeg lagde derfor en plan, der i enkelthed gik ud på, at jeg ville besøge UK i en god uges tid hver tredje måned.

Derfor fik jeg booket billige flybilletter i massevis. Nogle af dem var flybilletter til London. Andre var billetter til fx Newcastle, Edinburgh eller Manchester. Jeg rejste, mødte mennesker, lærte deres kultur at kende. Jeg fik en masse venner.

Overvejede at flytte

På et tidspunkt overvejede jeg faktisk at flytte dertil – sådan permanent. Jeg valgte dog ikke at flytte derover. Det er ikke nemt at forlade familie og venner herhjemme. Og flyveturen er jo overkommelig.

Men så skete der jo det sidste år, at vi røg ind i den her pandemi, og briterne var lidt langsomme til at forstå, hvor alvorlig situationen var. De store smittetal skræmte mig, og jeg afbrød rejserne dertil. Jeg besluttede, at jeg først ville rejse dertil, når rejsevejledningen fortæller mig, at det er ok at rejse dertil. Og når jeg ser det, så skal der købes rejser til England igen.