Forbandet

Forbandet

16/07/2019 Slået fra Af Kristian

Vi sidder på en café i lufthavnen. De to store af vores tre børn har fået lov til at få en burger og en cola. Vi får et stykke smørrebrød med en øl til. Vi har siddet her i 2 timer nu, og tålmodigheden er ved at rende ud. Vores fly er forsinket. Vi fik for 2 timer siden at vide, at vi vil få mere information om status om tre kvarter. Tak. 3 timer i en lufthavn med børn, som er ved at blive trætte. Og vi skulle have været nede i Sydspanien nu og tumle os på stranden. Men vi sidder her. Kedeligt.

Sur start på ferien

Vi havde alle sammen glædet os meget til, at ferien kunne begynde. I går eftermiddag pakkede vi kufferterne, og i morges stod vi op kl. 4 for at nå at være i lufthavnen kl. 6:00. Bilen blev parkeret parkeringshus C, og vi var stadig friske efter 1,5 times køretur hertil. Men nu er energien ved at slippe op. Derfor burgers og cola, smørrebrød og øl. Vi kan dog ikke gøre andet end at vente på, at vi kommer afsted. Vi er ikke de eneste, som skal til Sydspanien. Ved bordet ved siden af os sidder der et par. De skal med det samme fly som os. Og de er også ved at blive trætte og sure. Jeg kan høre, at hun taler om at sagsøge flyselskabet. Hun nævner noget om flyforsinkelse aftalen, som gælder i hele den Europæiske Union. Jeg ved ikke, hvad hun taler om, men spidser alligevel lidt ører. (Ved godt, at man ikke skal lytte til andre folks private samtaler, men alligevel. Jeg kan ikke lade være.)

Erstatning når flyet er forsinket?

Han mumler et eller andet om, at hun overdriver. Hun bliver lidt hysterisk og taler højt. ”Man kan godt få erstatning ved forsinket fly, at du ved det.” Hun forklarer ham, at hun har læst, at der er en fælles regel, som gælder alle flyselskaber i EU. Alt efter hvor længe forsinkelsen varer kan man få en erstatning. Hun plaprer løs. Jeg opgiver at lytte og forsøger at trøste min lille pige, som virkelig er træt nu. Hun græder og vil absolut have mere slik. Min kone tager vores datter på armen og går en tur med hende for at trøste hende og aflede hendes tanker om slik. Jeg bliver siddende ved bordet og sludrer med drengene. De keder sig. Jeg giver dem lov til at spille spil på min mobiltelefon. Så går der da lidt tid med det.

Kvinden ved bordet ved siden af har hidset sig helt op over, at flyforsinkelsen trækker ud. Jeg går ind på Flyhjælp.dk lige med det samme. Hun hiver sin mobil op ad tasken. Nøgler og læbestift falder på gulvet. Hun samler sine ting op og begynder at taste sig ind på lufthavnens WiFi. ”Argh, det fungerer ikke … jo, nu er jeg på.” Jeg kan høre, at hun spørger ham om, hvad destinationslufthavnen hedder. Han fortæller hende det, og hun taster ind. Efter få minutter har hun et tilfreds smil på læberne. ”Så, nu ser vi. De skal ikke slippe godt fra det med den slags forsinkelser.”