Virker Botox?

Virker Botox?

05/08/2019 Slået fra Af Kristian

Jeg har to veninder, som jeg synes, er smukke. Vi er dog alle sammen i den alder, hvor vi begynder at opdage små skavanker og rynker. Den ene af veninderne har to dybe bekymringsrynker, du ved dem, der bliver udviklet i panden lige mellem øjenbrynene. Hun har haft mange problemer at tænke over, og jeg synes at kunne se, at hun er blevet meget ældre over det sidste års tid.

Smilerynker eller grinerynker

Den anden har et lyst sind og let til latter. Hun er sjov, og vi griner meget, når vi er sammen. Hun har smilehuller i kinderne. Hun er lidt kraftig, men man kan se, at grinerynkerne lige omkring øjnene er ved at dukke frem.
Selv er jeg ved at udvikle rynker omkring mine læber. Sådan trutmundsrynker. Jeg har også et par stykker i panden. De er ikke så dybe endnu, men kan blive det. Jeg rynker tit pande. Når jeg arbejder, eller når jeg undrer mig.

Forleden sad vi på en café og fik en kop kaffe og en god sladder sammen. Jeg havde ikke set dem i forholdsvis lang tid og lagde mærke til, at min venindes bekymringsrynker var forsvundet. Jeg spurgte hende, om hun havde været på ferie og fået slappet af. Hun så faktisk en del år yngre ud. Sådan, friskere og gladere.

Botox kan hjælpe

”Nej”, svarede hun, ”det har jeg ikke. Jeg har fået botox. Jeg kunne ikke holde ud at se mig selv i spejlet. Hele mit fokus var de her to dybe rynker mellem øjenbrynene, så jeg kontaktede en skønhedsklinik, fordi jeg havde hørt, at botox kunne hjælpe mig af med dem.”

Det undrede mig meget. Hun har altid været meget imod indgreb i ’naturens gang’, som hun kalder det. Hun er også sådan en type, der helst ikke tager medicin. Dét har vi talt meget om. Jeg har den mening, at så længe at medicin eller andre indgreb ikke skader, så behøver man ikke at fornægte dem. Heriblandt også botox. Ok, jeg mener ikke, at man skal fylde sig med medicin eller overdrive, men hvis man har en slem forkølelse, så kan det være en god hjælp at få noget antibiotika. På samme måde mener jeg, at man også kan bruge kosmetiske indgreb. Man skal ikke at ligne en 19-årig, når man er 45, men et lidt friskere look, kan virkeligt booste selvtilliden. Og som 45-årig kan det være nødvendigt at holde selvtilliden oppe. Klimakteriet sætter ind, hvis det ikke allerede har gjort det, og det fører ikke kun hedeture og hormonændringer med sig. Det medfører også ændringer i humøret, og selvtilliden kan sommetider dale helt ned under 0-punktet. Man ved, at man bliver ældre.

Panderynker og Botox

Min veninde fortalte, at hun havde tænkt meget over argumenterne, jeg har ført frem for hende med hensyn til brug af medicin og skønhedsindgreb. Hun havde derfor besluttet sig for at prøve med botox mod panderynker for at komme af med bekymringsrynkerne. Og det virkede, sagde hun, ”de forsvandt.” Hendes humør var godt. Hun fortalte grinende om sit første besøg på skønhedsklinikken og om, at hun har det godt med sig selv, fordi hun fik gjort noget ved rynkerne.