Forsinket fly og erstatning?

Forsinket fly og erstatning?

30/05/2017 Slået fra Af Erasmus

Vi ved alle sammen, hvor irriterende det er, når et fly er forsinket. Måske er du på vej på ferie, måske er du på vej til et vigtigt møde, og du har hverken tid eller lyst til at tilbringe din tid i lufthaven. Alle er sure og irritable – og ja det bliver du sikkert også. Du prøver at få det bedste ud af det, men når time efter time går, og der ikke er nyt om, hvornår du kan komme af sted, bliver det lige en kende for træls.

Som et plaster på såret kan du faktisk søge om at få kompensation, og det er ikke så svært. Jeg bruger altid selv Rejsepriser.dk, når jeg skal nogen steder. De har faktisk en service på deres site, hvor du kan søge om kompensation: https://www.rejsepriser.dk/flyforsinkelse/

Du kan få op til 4.500 kr. i erstatning, og det gælder for aflysninger eller forsinkelser, der er på over 2 timer. Du opretter en sag på sitet, og Flyhjælp tager kampen op for dig. De har en stor succesrate – hele 92% – hvilket jo er ganske imponerende. Vinder de ikke din sag, skal du ikke af med noget. Vinder de din sag, opkræves du et gebyr på 25% inklusive moms. Det er da værd at forsøge, hvis en forsinkelse eller aflysning finder sted på din næste rejse.

De op til 4.500 kr. i erstatning er, hvis du er mere end fire timer forsinket, og din flyvning er på mere end 3.500 kilometer. Er det for eksempel en mindre rejse på under 1.500 kilometer, er der tale om en kompensation på cirka 2.000 kroner.

Du skal ikke regne med erstatningen med det samme. Det kan tage alt lige fra måneder til år, så du skal være tålmodig i processen.