Lysshows til alle formål

Lysshows til alle formål

27/01/2023 Slået fra Af Kristian

Søndag formiddag. I er lige vågnet. Det var en fed fest. Men I kan godt mærke, at I ikke er helt i topform. Der røg for meget alkohol indenbords. Men det er ok. I skal nok komme i form igen. Der skal bare drikkes en masse vand – og så skal der laves sandwich, der er gode til tømmermænd. Men når I har fået den sene brunch – så kommer hævnen: Der skal ryddes op efter festen. Huset – især stuen – ser forfærdelig ud. Der skal gøres rent. Og der skal luftes ud. Hvordan skal I dog komme i gang med det projekt? I har jo lovet jeres forældre, at de ikke skal kunne se et eneste spor efter festen, når de kommer hjem i aften.

Der var lysshow

Ja, der er vist ikke andet at gøre, end at komme i gang. I kunne sætte lidt musik på den højtaler, som lige nu står et helt forkert sted. Med musik klarer I nok det kedelige arbejde lidt hurtigere. I behøver ikke at skrue helt op for lydstyrken.
Og så er det muligvis en god idé, hvis I deler rengøringsopgaverne imellem jer: En af jer tager alle de der lamper, som I brugte til at lave lysshow med, ned. Den anden sørger for at få pakket jeres røgmaskine ned. Og disse to opgaver skal nok være de første. Lysshowet kan blive pakket i en stor papkasse, som I sætter ned i kælderen.

Røgmaskinen

Det samme gælder for røgmaskinen. Men husk lige at stille den der væske, som skal bruges til røgmaskinen, et sted, hvor I ikke kommer til at vælte den. Imens i gør det, så kan I lufte ud. Det giver varmen at gå op og ned ad kældertrappen.

Bagefter så er det vistnok bare noget med, at I får vasket pletter fra bordene og vindueskarmene, får støvsuget og støvet af og så lige også kigger toiletterne efter i sømmene. Og når det er gjort, så er der vist ikke andet tilbage end at få sat alle glas, bestik og tallerkner i opvaskemaskinen og trykke på startknappen.

Jo, I skal måske lige se efter i køleskabet: Ingen glas eller flasker med sjatter i, vel? Og når I så har fået alle møblerne på plads igen, så kan I afmontere højtaleren og få den stillet ned i kælderen igen. Det burde ikke tage mere end et par timer. Og hvis I hjælper hinanden, så går det hurtigere. Så kom i gang. Og lad os håbe, at der ikke er noget af jeres festudstyr, der er gået i stykker. Det ville da være ret ærgerligt at skulle ud og købe lysshow, nu hvor I lige selv har fået lavet jeres eget.

Så tjek det lige, inden I pakker det væk. Og hvis der er sket noget med det, så ved I jo, hvor I skal henvende jer, hvis der fx er en lampe der ikke fungerer Den billige røgmaskine, som I købte for nogle år siden, er I ret sikre på ikke er kommet til skade. Men tjek den alligevel – udenfor.