Skønne Tyskland

Skønne Tyskland

27/05/2019 Slået fra Af Kristian

Pinsen kommer lige straks. Den ligger fint i forhold til grundlovsdag, så vi har taget fri torsdag og fredag, som ligger mellem grundlovsdag og pinsen. Det giver os 6 dage, hvor vi tager imod et tilbud, vi så i den lokale avis:
Det var en lille notits med overskriften: ”Kør selv ferie Mecklenburg-Vorpommern”.

Feriehuse i Tyskland

Noten beskrev nogle lækre ferieboliger, og hvor nemt det er at komme dertil i sin egen bil. Så vi tænkte, at det kunne være spændende at køre derned og bruge nogle dage sammen med børnene på at udforske den del af Tyskland. Det var et lille rejsebureau her i området, som havde rykket den lille artikel ind i bladet, så vi gik ind for at tale med dem om det. Hvordan, hvor længe, hvor mange, hvor meget.

Lokale oplevelser

Det viste sig, at det er en tyske dame, som ejer bureauet. Hun kommer selv fra Hartzen, men kender hele sit fædreland godt. Hun er gift med en dansker og de bor faktisk ovre på parallelvejen til vores. Sjovt. Vi fik en rigtig god introduktion til det tidligere Østtyskland, og hun kunne anbefale adskillige gode alternative muligheder for en god kør selv ferie. Nu havde vi bestemt os for Mecklenburg-Vorpommern, så hun anbefalede, at vi kørte til Gedser og tog færgen til Rostock. Det tager kun to timer, så er I der. Derfra kan I så vælge at starte med at køre østpå langs kysten, så I kan opleve den smukke natur og den sydligste del af det baltiske hav. Hvis I har mod på det, kan I også besøge en nationalpark.
Hun gav os mange små tips til, hvordan vi kan kombinere natur- og kulturseværdigheder med aktiviteter, som også er meget populære hos børn. Fx en dyrepark, eller et tog, som trækkes af et damplokomotiv. Vi fik så mange forslag, at vi lige skal bruge et par dage på at planlægge en god rute. Det bliver spændende.

Næste år er vi meget fristede til at opleve det skønne Mosel – også i egen bil selvfølgelig!