Billig låsesmed

Billig låsesmed

27/05/2019 Slået fra Af Kristian

Vores nye bolig er en gammel hytte. Den ligger oppe i ved stranden, og vi har været meget heldige. Vi har kunnet købe den til en pris, vi kan betale. Ok, vi sidder med realkreditlån og banklån i de næste mange år, men hvis alt går, som vi har planlagt, så får vi den flotteste bolig i området.

Der skal gøres mange ting i boligen. Vi skal have lagt nye klinker på køkkengulvet og i badeværelserne. Vi skal have isoleret taget. Vi skal have sat nye og bedre isolerende vinduesrammer i overalt i hytten. Og så skal vi også have gjort noget ved haven. Den ligner en urskov. Men den kan blive dejlig. Garagen er separat, så den får lov til at vente, til vi er flyttet ind. Lige nu har alle reparationsarbejderne højeste prioritet. Vi gør meget selv, men vi vil gerne kunne flytte ind inden, efteråret rigtigt sætter ind. Så vi har travlt. Sommeren er kort.

En billig låsesmed i København

Min kone kom hjem forleden dag og skrev endnu et punkt på to-do-listen: Tjekke låsene. Det har jeg overhovedet ikke tænkt på, at vi skal have gjort. De skal givetvis skiftes ud, så de er oppe til almindelig forventet standard. Jeg har ikke engang talt med forsikringsselskabet om det endnu. Men der er vistnok nogle regler, man skal følge. Det skal jeg lige tjekke op på. Men hvor finder jeg en billig låsesmed, som kan lave et tjek af alle låsene?

Hvis du bad mig om at finde en låsesmed i København, hvor vi bor nu, ville jeg ikke have noget problem. Men heroppe ved stranden? Kender jo ingen i den lokale landsby. Aner ikke, hvem der er god eller knapt så god.

Jeg bad min kone om at køre ind til landsbyen og spørge efter en god låsesmed. Selv stod jeg med malerbøtterne og havde ikke lyst til at skifte tøj og vaske hænder. Ville gerne være færdig med den væg, jeg var i gang med.
Min kone kørte derind. Hun kom hjem efter 2 timer. Jeg var faktisk lidt nervøs. 2 timer for at finde en låsesmed? Det kan da ikke tage så lang tid. Men hun kom hjem efter 2 timer og fortalte, at hun havde fået en lang snak med en sød dame i brugsforeningen.

Hun havde fortalt hende alt om håndværkerne her i området. Blikkenslageren var ok elektrikeren også, men mureren, ja, han var altså ikke god til at overholde sine aftaler. For slet ikke at tale om maleren. Men en billig låsesmed? Nej, det findes ikke, så skal vi ind til den nærmeste storby for at finde sådan én. Aha. Den nærmeste storby? Ja, så skal I altså ind til Helsingør eller København. Det bestemmer I selv.

Låsesmed på Østerbro

Jeg greb min mobil og ringede med det samme til låsesmeden på Østerbro. Han var lidt forbeholden overfor tanken om at skulle køre herop. Men, jeg fik ham overtalt. Det kommer vist til at koste mig en frokost og et par bajere. Men han kommer i løbet af næste uge. Jeg vil høre fra ham, når han har tid.