Støjende alarmer

Støjende alarmer

10/05/2019 Slået fra Af Kristian

Nu er det nok! Parkering er et problem her i byen. Her er flere biler end her, er indbyggere, og en del biler er parkeret permanent, der, hvor vi, som bor her hele året rundt, har brug for det.

Men ikke nok med det. Bilerne, som optager parkeringspladserne, har tyverialarmer. Og de hyler for et godt ord. Bare man kommer til at røre ved en bil med sin taske, eller fordi man lige sætter hånden på den, så hyler alarmen. Det er ret irriterende. Selvom de ikke hyler i lang tid, så lyder det for mig, som om at den slags tyverialarmer i biler er fuldstændigt overflødige. Bilens ejer kommer aldrig farende for at se, hvad der sker. Og alle, som kommer forbi en bils hylende tyverialarm, forbander bilejeren.

Bilalarmer

Men hvad kan man gøre? Det er tilladt at have tyverialarm i sin bil. Det er tilladt at parkere den. Men det er til gene for de af os, som bor her hele året rundt.
Nu er det et sted, hvor her er mange turister i sommer månederne. Der er faktisk mange, som kommer her hvert eneste år. De bliver i 3 – 4 måneder, og så tager de tilbage til USA eller Australien. De efterlader så, bilen her. Den venter på, at de bruger den og sætter pris på den igen, i 8 måneder. Og ligesom for at gøre opmærksom på, at den er her, så hyler alarmen i tide og utide.

Masser af hyleri

I hele sommersæsonen er det en kakofoni af hylende alarmer. Sommetider er det nemlig så varmt, at tyverialarmen går i gang på grund af den høje temperatur. Det har vist noget at gøre med, at det elektroniske system, som styrer selve alarmen, ikke kan håndtere temperaturer, som er så høje som de kan blive her i juli og august måned.

Fx så sad jeg engang nede ved stranden en rigtig varm dag i august. Oppe bagved i landsbyen kunne jeg høre flere bilers tyverialarmer, som hylede. De hylede i ca. 2 minutter, så stoppede de. For efter 5 minutter igen at starte igen. Hamrende irriterende.

Især hvis det sker i den officielle siestatid – fra 3 til 5 om eftermiddagen. Her er det, at almindeligt arbejdende mennesker slapper af og forsøger at lade op til eftermiddagens eller aftenens pligter på jobbet. Når en bils tyverialarm så kører i hele siesta-tiden, ja så er det absolut et element, der kan lede til en ’næsten-stening’ af bilejeren.

Det værste er, hvis det sker om natten. Det hænder, at sådan en alarm kan køre med få minutters mellemrum en hel nat. Ingen i hele nabolaget får sovet, og alle hader den bilejer. Ingen ved dog, hvis bil, det er, som har forstyrret nattesøvnen. Derfor bliver der ikke gjort noget ved det. Og der bliver nok heller ikke gjort noget ved det, fordi mange af os, som har bil, også har tyverialarm i den. Så vi ville nødigt have problemer med naboen, fordi hans bil var den, som hylede hele natten. Man skal feje for sin egen dør – er det ikke sådan, man siger?