Elektriske løbehjul

Elektriske løbehjul

11/05/2019 Slået fra Af Kristian

I den lille landsby, hvor mit sommerhus ligger, bor der en familie. De bor der hele året rundt. De har en søn på 17 år, som mildest talt er ved at blive skør. Han har blomkål i hovedet, i stedet for en hjerne. Han har fundet på at fræse rundt i de smalle, små gader på et el-løbehjul. Det er hans nye legetøj. Man hører ham kun i sidste øjeblik. Og hvis han kommer fræsende bagfra, ja så er chancen for, at man bliver kørt ned ret stor.

En sød dreng

Det er i virkeligheden en sød dreng, som bare er meget ensom. Han har ikke nogen jævnaldrende kammerater i landsbyen. Hans forældre er meget strenge og lader ham ikke tage hen til den nærmeste landsby, som ligger 6 km væk. Dér har han et par klassekammerater, som han gerne vil være sammen med. Forældrene er dog bange – af gode grunde – for at han kommer ud i situationer, han ikke kan klare. De er bange, fordi der er mange unge drenge i området, der kører bil uden at have kørekort. Der har været mange ulykker og hvert, år hører vi om en ung dreng eller pige, som har været involveret i en grim bilulykke.

El-løbehjul

Så drengen her i landsbyen har fået et el-løbehjul. Han bruger timer på at køre rundt på det. En dag lagde jeg mærke til, at hans klassekammerater var på besøg for at prøve det. De havde en sjov eftermiddag sammen. Der blev vist lavet en konkurrence. De skulle se, hvem der kunne komme rundt om den ældste bydel hurtigst. Og der blev kørt til.
Men for os, som er lidt mere til de roligere måder at komme rundt i byen på, var det lidt irriterende. De fløj forbi, råbte op, om at de kommer (heldigvis), så vi kunne nå at gå til siden, så der ikke skete noget.
Jeg så en af drengene vælte med el-løbehjulet i et skarpt venstresving. Gaden er meget smal, og svinget til venstre er meget skarpt. Det er umuligt at se, hvis der kommer nogen imod én, så hvis man kører hurtigt, så er der chance for, at man støder ind i en modkommende. Det var lige det, der skete. En bil var ved at gøre klar til højresvinget i modsat retning, da drengen svingede til venstre – i fuld fart. Man kunne høre sammenstødet på lang afstand. Bilen kørte måske med 10 km/t, men det gjorde drengen ikke. Han havde fart på. Så han fløj op og faldt på ryggen ned på gaden. Slog sig grimt, men kunne dog stå op efter at have sundet sig i lidt tid.

Han må have haft en beskyttende engel med sig. Han havde ikke nogen hjelm eller kropsbeskytter på, så det, at han ikke kom til skade, er et under. Virkeligt. Han kunne nemt have ramt en af bygningerne og slået hovedet eller kroppen helt itu.
Drengenes konkurrence gik i pause. Men det blev en kort én. Efter en halv time så jeg dem igen, tage konkurrencen op. Drengen, som var styrtet ind i bilen, kørte dog noget forsigtigere på el-løbehjulet i de skarpe sving.

Fjernstyret legetøj

Kom til at tænke på dengang, hvor drengene legede med fjernstyret legetøj – det var knapt så risikabelt!