Biopejse – Den gode hygge-løsning

Biopejse – Den gode hygge-løsning

13/03/2013 Slået fra Af Simon

Biopejse er et godt og miljøvenligt alternativt til de traditionelle brændeovne. Søger du lidt hygge og varme i dit hjem, er løsningen her. En biopejs udskiller hverken farlige gasser, røg eller gifte, da den blot brænder på bioethanol. Den er let og anvendelig at håndtere, og den kan placeres lige hvor i rummet, du ønsker. Biopejsene brænder med bløde og rolige flammer, og de kan derfor skabe hygge i de forskellige rum. Det eneste krav til pejsene er, at du har dem i et rum, hvor der er udluftningsmuligheder. Det er altså vigtigt at kunne lufte ud, da biopejsene optager en smule ilt fra det rum, den står i.

Biopejsene fås i et utal af størrelser og varianter, og du har derfor mange muligheder, når du skal vælge den helt rigtige pejs. Du kan både vælge pejse, der står på gulvet samt nogle, der kan hænges op og pynte på væggen. En væsentlig fordel ved disse er også, at de kan flyttes rundt, så du kan have den med dig i flere rum eller ud på terrassen. Får du nye møbler eller indretningsideer, flytter du blot på biopejsen, så den står det helt rigtige sted. I modsætning til en traditionel brændeovn er biopejsen altså ikke fast placeret der, hvor du først vælger at sætte den.

En biopejs varmer ikke på samme måde som en traditionel brændeovn, ifølge bioburn.dk er det derfor vigtigt at understrege, at de ikke vil kunne bruges til at opvarme hele dit hjem. Da pejsene brænder på bioethanol, er de i stedet egnede til blot at forhøje temperaturen i rummene en smule. Det er bevist, at et 20 kvadratmeters rum ved hjælp af en biopejs kan opvarmes tre-fire grader yderligere, end den normale stuetemperatur. Bliver rummet for varmt med biopejsen tændt, kan du nemt og hurtigt justere på flammens størrelse, sådan at temperaturen bliver som ønsket.

En miljø- og brugervenlig løsning

Da biopejsene kan stå frit i rummet, kræver de derfor heller ikke en skorsten, hvilket kan spare dig for meget besvær og rengøring. Samtidig kræver den altså heller ikke store og krævende installationer men kan i stedet blot sættes op, hvor du ønsker det. Pejsen har samme effekt som et stearinlys, og den kan derfor både oplyse og afgive varme. Den tændes ved, at der hældes bioethanol på pejsen, hvorefter det antændes med en langhalset lighter. Så enkelt og hurtigt kan det faktisk gøres.

Der findes desværre mange risikofyldte og upålidelige pejse på markedet, der ikke er sikkerhedsgodkendte. Det er derfor vigtigt, at du køber en pejs, hvor du er sikker på, at både kvalitet og sikkerhed er i top. Hos bioburn.dk sælges kun pejse, der er undergået de rette test og godkendelser. Traditionelle brændeovne kræver en prøvningsattest, inden de kan sælges, men dette er desværre anderledes for biopejse. Der er nemlig ikke noget krav om, at disse skal være godkendt, til trods for dette sælger man hos bioburn.dk kun testede og godkendte biopejse.

Kvaliteten på produkterne afhænger naturligt af pris og størrelse, og omkostninger, du vil have ved din nye biopejs, afgøres også af andre ting. Her skal der både tages højdes for prisen på det bioethanol, du køber samt biopejsens åbning og dermed også flammens størrelse. Alt efter behov og ønsker vil du med garanti kunne finde frem til en biopejs, der måtte opfylde selv dine højeste forventninger.