Jysk Wellness

Jysk Wellness

12/04/2017 Slået fra Af Erasmus

Det blev en temmelig lang telefonsamtale, jeg havde i aftes med min kusine, som jeg i øvrigt ikke har set i næsten et år. Men nu skal vi ret snart mødes igen, for tiden nærmer sig for den årlige fætter/kusine fest, som vi i vores familie har haft held med at holde fast i gennem en hel del år efterhånden.

Og i år er det min kusine Karen og mig, der har fået overdraget opgaven med at arrangere mødet, som nu om dage ikke længere bare er en festlig aften. Og det var faktisk den udvikling, vi brugte en del tid på at snakke om i telefonen.

Vores møder var for en del år siden bare en enkelt aften, hvor vi festede med hinanden, men i de senere år har de udviklet sig til en hel lille miniferie, hvor vi hele flokken – det vil sige 28 personer inklusive ægtefæller og voksne børn – er sammen i to-tre dage. Og så spiller vi ellers løs på vores medbragte musikinstrumenter. Selv spiller jeg jo på en melodica, der egentlig er et sørgeligt ukendt instrument. Nu om dage er det jo mere moderne instrumenter som for eksempel synthesizer, der er in, ikke?

Helt fra starten mødtes vi normalt i et stort sommerhus, hvor mange overnattede i telte i haven. Så blev vi lidt mere luksuriøse og lejede til formålet et luksussommerhus med egen swimmingpool og alt mulig anden luksus, og nu har det de seneste år udviklet sig til, at ingen af os gider at stå for madlavning, rengøring og så videre, så nu mødes vi ved at bestille et weekendophold på en eller anden kro.

Som jeg talte om med min kusine Karen, så er den udvikling jo også i høj grad udtryk for, at vi alle sammen med alderen har fået bedre økonomiske forhold, men selvfølgelig nok også, at vi med alderen er blevet mere mageligt anlagt.

Karen havde fået den ide, at vi i år skulle bestille et wellnessophold i Jylland, for når det nu er os to kvinder, der har fået opgaven med at arrangere mødet, må det også være i orden, at vi satser på noget, der måske nok mest tiltaler kvinder. Karen har i hvert fald fundet frem til en kro, hvor man også kan få ansigtsmassage, hvilket hun fortalte, at hun vist godt kunne trænge til.

Hun har fundet frem til et stort hotel i Jylland, som har specialiseret sig i den type miniferier, og hun havde af beskrivelsen på hotellets hjemmeside kunnet læse, at det er et sted, der mest henvender sig til et modent publikum. Og så må de to voksne børn i starten af 20’erne, der er med, jo more sig så godt, de nu kan, som Karen udtrykte det.

Jeg er helt enig med Karen, og jeg ser bestemt også frem til masser af wellness i den forlængede weekend, som arrangementet omfatter. Så kan det godt være, at Karen har ret i, at det måske ikke er en type ophold, der tiltaler mændene så meget, men så må de jo vælge et par af mændene til at stå for næste års møde, så de kan vælge noget, der henvender sig mest til dem.

Jeg er ikke i tvivl om, at vi så næste år kan se frem til et gourmetophold på en god kro – eller rettere på et hotel, for det hedder det jo.