Sommerjob med juleting

18/07/2020 Slået fra Af Kristian

Jeg har fået et sommerferiejob. Det var helt uventet. Jeg havde sådan set ikke troet, at det ville blive muligt for mig at få et job. Men det er lykkedes, og det er fedt. Jeg sparer jo sammen til en rejse til næste år. Og samtidigt vil jeg også gerne have nogle ekstra lommepenge. Det er rart at kunne være med veninderne på café og tilbyde dem en kop kaffe. De har givet mig så meget. Nu betaler jeg tilbage til dem.

Firmajulegaver

De siger, at jeg er utroligt heldig at have fået det sommerjob. De er faktisk lidt misundelige på mig. Ikke på grund af lønnen. Den er beskeden, men giver mig det ekstra, jeg har brug for – plus lidt mere.

Nej, de er misundelige, fordi jeg arbejder i et firma, som sælger firmagaver. Og vi taler ikke bare om julekurve med rødvin og chokolade. Nej, vi taler om designer produkter, eksklusivt slik og smukke genstande. Min opgave er at holde øje med ordrer og sørge for, at jeg sender dem videre til de rigtige afdelinger. Samtidigt fungerer jeg som ’personlig assistent’ for firmaets direktør. Det er sådan noget med, at jeg skal sørge for at sortere hans mailboks, inden han møder ind om formiddagen. Der må ikke være spammails, og der må heller ikke være unødvendige mail, som henvender sig til marketingchefen. Så jeg sidder der fra kl. 7 om morgenen og sorterer og videresender mails fra hans indbakke.

Tilbud og forespørgsler

Min chef vægter meget, at jeg også sender ham udkast til svar på forespørgsler om de forskellige produkter. Det er ret sjovt. I går fik vi en forespørgsel angående nogle af de firmajulegaver, som vi sælger. Det handlede om, at de gerne ville have at vide, hvornår de kommer på lager igen. Jeg skrev et udkast til et svar, der sagde, at det stadig er uvist, fordi Corona stadig har fat i mange lande, og vi forventer ikke at modtage vores egne ordrer før end tidligst i slutningen af august eller begyndelsen af september.

Min chef kan vist godt lide min tilgang til de mails. Han siger altid, at jeg er meget ærlig, men at jeg må lære at præsentere det negative på en positiv måde. Det er godt nok svært for mig at lære. Men jeg er på vej. Jeg har jo ikke skrevet i mit udkast, at ”Desværre kan vi ikke oplyse om, hvornår vi har produkterne, de har bestilt på lager igen.” Jeg har jo skrevet: ”Vi forventer, at produkterne er tilbage på vores lagerhylder i slutningen af august.” Hvad er den positive, og hvad er den negative version?

Lover den ene mere end den anden? Skal jeg bare svare sådan helt ukonkret og skrive: ”Vi har sendt vores egen ordre den [dato] og afventer stadig modtagelse.”

Elsker mit sommerjob

Ja, jeg kan lide mit sommerjob. Det er sjovt at beskæftige sig med firmajulegaver i juli og august. Måske kan jeg overbevise min chef om, at jeg skal have et fritidsjob til september – de har jo travlt hele året. Det håber jeg. Vi kommer jo alligevel ikke ud at rejse før end tidligst til næste år. Og jeg lurer da også lidt på, at de jo har travlt med at sende firmajulegaver ud allerede nu – det er faktisk imponerende!