Væggelus er i vækst

Væggelus er i vækst

27/11/2019 Slået fra Af Kristian

Man kan lære at leve med mange ting. Nogle bor helt uhygiejnisk andre bor uden et fnug på gulvet. Nogle kan leve med gammelt mad i køleskabet, andre har ikke noget udover holdbarhedsdatoen.  Der findes folk, der kan lev med skadedyr i hjemmet, andre løber skrigende bort. Ofte er det faktisk sådan, at det er kvinden, der har den mindste tolerancetærskel, når det handler om kryb. Der bliver ikke plads til meget diskussion, hvis først fruen i huset har besluttet sig for, at nu skal man blive skadedyrene kvit.  Især hvis der er tale skadedyr, der generer de kære små. Her er det ikke så meget hvepsebo og bananfluer, der menes.

Tegn på væggelus

Det er mere specifikt skadedyr, der bider og stikker i sengen.  Det er ikke ale der ved det.  Men der findes et insekt, der angriber folk, når de sover om natten.  Tegn på væggelus ser man ofte først, når det er for sent. Dvs. enten er man blevet bidt og har fået væggelusbid på arme og ben – og ofte på lænden. De suger blod som myg.  Men stikker som lopper.  Men det er kun om natten, de kommer frem og angriber mennesker. Små brune insekter med et lille hoved.  Man tager dem ofte med hjem fra ferie eller hvis man har overnattet et sted, hvor de findes.

Flere væggelus i Danmark

Der bliver flere og flere tilfælde af dem i Danmark. Specielt København er plaget voldsomt. Hostels og hoteller kender alt til dem, da de er første station. Så kravler de ned i en kuffert og lægger æg.  Således formerer de sig lystigt herfra.  Det er et af de såkaldte akutte skadedyr.  Et andet insekt, der er meget polimik omkring for tiden, er borebiller.  Der bliver solgt flere og flere huse. Og tilstandsrapporten lyver altså ikke, når man finder huller i træværket.

Bekæmpelse af skadedyr

Så er der ingen tid at spilde. Det kan ikke gå hurtigt nok med at få bestilt bekæmpelse af skadedyr.  De er uddannet og autoriseret til at hjælpe folk af med utøj. Uanfægtet om der er tale om privat eller erhverv, der ofte tegner en såkaldt sikringsaftale – eller rettere skadedyrssikring mod mus & rotter. Det skal virksomheder have, der handler med fødevarer. Ellers risikerer man at få en sur smiley, hvis fødevarekontrollen kommer på besøg og finder muselort.