Vi taler om det “forbudte”

Vi taler om det “forbudte”

12/09/2023 Slået fra Af Kristian

I Danmark er vi ret frigjorte og tolerante. Vi taler om sex ligesom vi taler om fodbold med hinanden: Med entusiasme og humor. Det er rart at kunne le over sjove oplevelser i sengen. Det er ophidsende at høre saftige historier om nye måde en dildo kan blive brugt på. Vi er heldige, at vi tør, kan og må tale om vores sexliv med hinanden – hvis vi vil!
Men er det generelt sådan i hele landet? Eller er det kun en del af danskerne, der tør, må og gør det?

Hele landet eller?

Der findes jo samfund, hvor tale om sex er totalt bandlyst. Ingen taler om sex. Ingen taler om lyst og liderlighed. I disse samfund kan enlige kvinder nok heller ikke købe frækt undertøj, så de kan få selvtilliden til at finde en mand. Og kan de få fint og sexet lingeri, ja så må de nok ikke vise sig i offentlige rum, hvor lingeriet måske lige kan skimtes. Måske skal de tildække hele deres krop, fra top til tå!

Ja, det er bare en tanke. Men hvad gør kvinder i de samfund, hvor mænd nærmest anser det for deres ret – og bevis på deres manddom – at de voldtager kvinder. Uden hensyn til følgerne. Psykiske traumer, uønskede graviditeter mv. Har de kvinder ikke et sexliv – eller i det mindste et libido?

Sexlegetøj i lukkede samfund

Kan de købe sexlegetøj her – måske via postordrer fra udlandet– så de kan få deres lyst og længsel tilfredsstillet? Eller er de bare henvist til et sexløst liv?

Det kunne jeg godt lide at vide. Hvad gør de fx i Afghanistan? Udover at små og unge piger ikke må gå i skole eller tage en uddannelse, er de så henvist til et liv, hvor vold i familien oftere er reglen end undtagelsen.

Muslimsk pige

Nej, jeg generaliserer ikke over alle afghanske mænd. Naturligvis findes der også kærlighed i Afghanistan. Men den der med sexlivet? Det ved vi intet om. Og nej, det er ikke kun Afghanistan jeg tænker på.

Store kulturelle forskelle

Der findes mange andre kulturer, hvor sex og sexliv aldrig bliver diskuteret. Endda inden for vores egen europæiske kultur: Et konkret eksempel: Du taler aldrig højt om dit sexliv i fx Grækenland. Her skal kvinder helst være kyske og artige – udadtil.

Men de har da lov til at købe en dildo, hvis de har lyst til det. Det skal bare ske meget diskret. Og ja, i Grækenland er prostitution faktisk også lovligt.

De prostituerede skal bare registreres og så skal de altså ofte til tjeks hos lægen. Det er da også de prostituerede, som er de største kunder i de forskellige sexshops, der findes i storbyerne. De køber sexlegetøj, så de kan tilbyde deres kunder, hvad de ønsker sig.

Så, det, at vi er ’frie’ i Danmark med hensyn til sex og køn, er det faktisk en undtagelse. Mange andre steder i verden er tale om tilfredsstillelse, lyst og sex et tabu, der aldrig bliver berørt. Og sker det, så sker det under højest fire øjne – og med hvisken. Ikke højlydt og med latter.