Hjælp til søvnløshed

Hjælp til søvnløshed

01/10/2022 Slået fra Af Kristian

Rigtigt mange mennesker kan ikke sove. De ligger og vender og drejer sig i sengen. De bliver desperate og de er irriterede, når dagen begynder. Deres søvnproblemer kan faktisk ødelægge deres families dag. Det er jo aldrig sjovt at stå op og få et surt fjæs i møde, når du selv er glad og veludhvilet.

Årsager til søvnproblemer

Grunden til at vi får søvnproblemer kan være mange. Måske er der sket noget, der får dig til at tænke på højtryk. Måske har du spist noget, som bevirker, at din krop ikke kan slappe af. Måske har du taget en lang lur i eftermiddags, så din krop synes ikke, at den har brug for søvn. Måske er der noget helt andet, som bevirker, at du ikke kan sove. Måske er det en kombination af flere årsager, der bevirker, at dine søvnproblemer varer ved.

Få hjælp med en søvncoach

Du kan søge hjælp hos en søvncoach. Så kan du få vejledning til, hvad du kan gøre, for at du får den søvn, du har brug for. Læs om hjælp til søvnproblemer her.

I første omgang vil søvncoachen nok koncentrere sig om, at rammerne for at du kan sove bliver de bedst mulige: Du skal sørge for at ligge godt i din seng. Du skal sørge for, at der er mørkt i soveværelset. Du skal derfor ikke sidde i sengen og se en eller anden film.

Det kan også være, at du må lave lidt om på dine spisevaner. Det er aldrig godt at lægge sig til at sove lige efter et stort måltid mad.

Justering af vaner

Du vil hurtigt se, at med få justeringer i dine vaner, vil du få søvnen tilbage. Og dermed også et bedre liv. Sammen med familien. Søvn er nemlig lige så vigtig, som føde og tag over hovedet er. Den spiller en stor rolle for dit livs kvalitet. Så lad være med at ignorere, at du ikke kan sove. Få hjælp til det.

Fakta om søvnløshed

Søvnløshed er en tilstand, hvor en person har svært ved at falde i søvn eller ved at blive vågen i længere tid om natten. Søvnløshed kan have mange forskellige årsager, herunder stress, skiftende arbejdstider, dårlige sovevaner og medicin. Det kan have negative konsekvenser for ens fysiske og mentale helbred, så det er vigtigt at behandle søvnløshed, hvis man lider af det.

Der er forskellige måder at behandle søvnløshed på. Nogle mulige behandlinger inkluderer at følge gode sovevaner, såsom at gå i seng på samme tid hver aften og undgå at bruge elektroniske enheder før sengetid, at øve afslapningsteknikker, såsom vejrtrækning og meditation, og at tage medicin, der kan hjælpe med at fremme søvn. Det er bedst at tale med en læge for at få rådgivning om den bedste behandling for søvnløshed i ens specifikke situation.