Balance i livet

Balance i livet

30/04/2023 Slået fra Af Kristian

Jeps. Hun havde fuldkommen ret. Og du er ikke længere bange for at indrømme det. Det hele startede med et stort skænderi. Du var aggressiv og modbydelig. Du var helt ude af kontrol. Og hun gennemskuede dig. Hun så, at din aggressive holdning ikke var dig. Hun så, at du havde brug for hjælp til at komme videre efter den traumatiske oplevelse, du havde. Og hun kunne se, at psykoterapi nok var det eneste, du havde brug for.

Først nægtede du

Du nægtede at gå til den specialiserede psykoterapeut i København, som hun anbefalede. Men efter adskillige diskussioner og et voldsomt pres blev du nødt til at følge hendes anbefaling. Det er du glad for, at du gjorde i dag. Men det har taget lang tid for dig at indrømme det.

Sagen var, at du var så stresset, at du slet ikke kunne finde hoved og hale i din hverdag. Du begyndte at udvikle angstsymptomer. Du begyndte at drikke lidt for meget vin til aftensmaden. I delte ikke længere bare et enkelt glas. Nej. Det blev til flere glas. Og på et tidspunkt blev du aggressiv. Så meget, at hun blev bange for dig. På det tidspunkt sagde hun ”Stop”.

Det virker allerede

Du blev nødt til at gøre noget. Og nu. Efter kun tre måneder i behandling hos din psykoterapeut, er du godt på vej imod et balanceret og godt liv.

Har det været nemt for dig? Nej. Det har kostet meget. Terapien har dog bevirket, at tilliden til dig er kommet tilbage. Og det betyder alt for jeres fremtidige forhold. Det ved du nu. Og du er taknemlig overfor den terapeut, som behandler dig. Hun er ualmindeligt dygtig. Hun får dig ikke til at føle, at du er mindreværdig. Tværtimod så har hun en særlig evne til at fremhæve det positive i dig og dit sind. Hold fast.

Hvad er egentlig en psykoterapeut

En psykoterapeut er en professionel, der er trænet i at levere psykoterapi til klienter med forskellige mentale sundhedsproblemer eller personlige udfordringer. Psykoterapeuter kan have forskellige baggrunde og uddannelsesmæssige niveauer, såsom psykologi, psykiatri, socialt arbejde, terapi, rådgivning eller andre beslægtede områder.

En psykoterapeut arbejder normalt med klienter i individuelle eller gruppesessioner, hvor de kan hjælpe klienter med at identificere og bearbejde negative mønstre eller adfærd, der kan bidrage til deres mentale sundhedsproblemer. De kan også give klienter redskaber og teknikker til at håndtere stress, angst og andre udfordringer og hjælpe dem med at opnå personlig vækst og udvikling.

Psykoterapeuter er normalt trænet i forskellige tilgange til terapi, såsom kognitiv adfærdsterapi, psykoanalyse, humanistisk terapi og andre terapeutiske tilgange. De kan også have specialiseret sig i bestemte områder, såsom traumebehandling, parterapi, familiebehandling eller afhængighedsbehandling.